Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner

Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner

En sprød tomatgalette med saftige tomater, hvidløg, frisk citrontimian, masser af saltet vesterhavsost og ristede pinjekerner. Med ost i både dejen og på toppen – MUMS. Hvis du spurgte mig, hvilke ingredienser jeg ikke kunne leve uden, så ville et af mine (mange) svar i hvert fald være ost. Mine favoritter er især primadonna, gedeost og vesterhavsost. Du finder allerede en del opskrifter med ost på bloggen, og det stopper nok aldrig.

Opskrift på tomatgalette

I dag har valgt at dele en opskrift med vesterhavsost med jer, der som sagt er en af mine favoritter og faktisk en lidt glemt dansk ost. Den minder lidt om primadonna eller parmesan, men den er bare mere cremet, lækker og nødde-agtig, hvis du spørger mig. Den er brugt i både dejen og til at toppe denne tomatgalette af med. En saftig tomatgalette krydret med timian og hvidløg og med knasende pinjekerner.

Er du vild med galette, så skal du også prøve min galette med porrer og bacon.

Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner
Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner
Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner

Tomatgalette med vesterhavsost og pinjekerner

En lækker sprød og saftig tomatgalette med salt ost og knasende pinjekerner. Passer til 3-4 personer me en god salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

Dej

  • dl fuldkornsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl vesterhavsost (fintrevet)
  • 50 g smør (blødt )
  • ¾ dl A38 ( eller andet neutral yoghurt)

Fyld

  • 12 cocktailtomater
  • 3 kviste frisk timian (gerne citrontimian)
  • 1 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk pinjekerner
  • vesterhavsost (til toppen)

Fremgangsmåde

  • Ælt alle ingredienser til dejen sammen med hænderne, til du har en sammenhængende dej.
  • Kom dejen på køl, imens du laver fyldet.
  • Skær tomater i kvarte eller sjettedele, hak hvidløg fint og tag bladene af timianstilkene.
  • Vend tomater med hvidløg, sukker, 1 tsk timianblade, olivenolie, lidt salt og godt med friskkværnet peber.
  • Rul dejen ud til en cirkel på 2-3 mm tykkelse, evt. mellem 2 stykker bagepapir.
  • Hæld overskydende væde fra fyldet og fordel det så på midten af dejen, så der er 2-3 cm i kanten, hvor der ikke er noget fyld (se billede).
  • Drys med masser af fintrevet vesterhavsost, lidt flere timianblade og pinjekernerne.
  • Fold kanterne ind over den yderste del af fyldet (se billede) og bag din tomatgalette i cirka 30 minutter ved 200 grader – skru evt. ned undervejs, hvis kanterne bliver for mørke.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments