Nogle af de opskrifter, jeg aller oftest laver her på bloggen, er nem hverdagsmad. Det er lidt mit tema, hvis jeg bliver spurgt. Nem hverdagsmad. Mad der ikke kræver alle mulige ingredienser fra forskellige specialbutikker, vilde kulinariske færdigheder eller alt for meget tid i køkkenet. Det skal være sundt, lækkert og nemt. Oftest i hvert fald. Derfor får I i dag madplan: aftensmad på under 30 minutter.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 😀
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad eller version 2.0/ Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig
- Mandag:
Ugen starter ud med en god omgang wok med nudler, grøntsager og cashewnødder. Den er super nem at lave og ligger dejligt let i maven. Hvis du vil tilsætte kød, kan du sagtens det. - Tirsdag:
Vi skal en tur til Mexico og spise quesadillas. Det er egentligt bare madpandekager klappet sammen om lækkert fyld og stegt på panden. Her med bønner, avocado, pesto og ost. Husk at lave 4 gange portionen, hvis I er 4 personer (er medregnet i indkøbsliste). - Onsdag:
Onsdag i denne uge er fiskedag. Den står på en simpel pasta med kongerejer, tomat, hvidløg og persille med masser af smag og farver. - Torsdag:
Så er der omelet på menuen. Og med min yndlingskombination af spinat, karamelliserede rødløg og gedeost. Hvis du ikke er til gedeost, kan du bare bruge feta, mozzarella eller lignende. Server med ristet rugbrød. - Fredag:
Fredagens menu står på kyllingefrikadeller med friske krydderurter. Farsen skal egentligt hvile i 30 minutter, men hvis du har travlt, kan du godt skippe det. Server dellerne med en tomatsalat med nektariner, feta og pesto. - Lørdag:
Vi skal faktisk igen et smut til Mexico og spise huevos rancheros. Det er smilende æg i en krydret tomatsauce med bønner og ost. Mega lækkert! Server i tortillapandekager. - Søndag:
Ugens sidste dag står på rester og tøm køleskabet. Jeg foreslår, at du enten laver en tærte eller hjemmelavet pizza med ting fra køleskabet, så du kan få ryddet ud og er klar til en ny uge (ikke medregnet i indkøbslisten).