Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

Denne omelet med spinat er fyldt med mine favoritter: frisk, dampet spinat, karamelliserede, søde rødløg og let smeltende gedeost på toppen. Hvis du ikke er til gedeost, kan du sagtens bruge andre oste som feta eller mozzarella, og omeletten fungerer også fint uden, hvis du ikke er oste-fan. Har du mod på det, vil jeg dog anbefale dig at prøve det alligevel.

Opskrift på lækker omelet med spinat

Omeletten er SÅ nem at lave, den er sund, og så smager den bare virkelig godt! Kombinationen er det søde og det smeltende, salte på toppen er bare godt. Den er perfekt til frokost eller aftensmad, evt. med en skive ristet rugbrød til. Er du vild med omeletter a la denne, så vil jeg også anbefale dig at prøve min æggewrap med laks og spinat eller min spanske tortilla med kartofler.

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Omelet med spinat, løg og gedeost

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

En lækker, sund og nem omelet med frisk spinat, karamelliserede rødløg og salt gedeost. Er du ikke til gedeost, kan du vælge feta eller mozzarella i stedet. Server gerne med en skive ristet rugbrød.
5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse10 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 150 g frisk spinat
  • 2 rødløg (store)
  • 6 æg
  • ¾ dl mælk
  • 8 skiver gedeost ( fra rulle)
  • olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Damp den friske spinat i en gryde med en smule vand – med låg på og ved lav varme, til spinaten er faldet helt sammen.
  • Pres overskydende væske ud af spinaten, evt. i en si.
  • Pil og skær rødløgene i små både og steg dem i lidt olivenolie på en pande, sukker og et drys salt ved middel varme i cirka 10 minutter, til de er karamelliserede lidt og blevet lidt brune.
  • Pisk imens æggene i en skål med mælk, salt og peber.
  • Kom spinat på panden og fordel løg og spinat, så det ligger jævnt over hele panden.
  • Skru ned på middel-lav varme og kom æggemassen på.
  • Lad omeletten sætte sig i kanterne, vend evt. panden lidt rundt, så ægget kommer ud over det hele.
  • Kom et stykke stanniol over panden (så det fungerer som et låg) og lad det stå et par minutter, så toppen på omeletten også sætter sig.
  • Tag stanniolen af, kom skiver af gedeost ovenpå og drys med salt og peber.
  • Server med det samme fx med et stykke ristet rugbrød og friske tomater til.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments