Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost

20. februar 2015

Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost… eller man kunne måske også kalde det en bundløs kartoffeltærte – uanset hvad smager den sørme godt. En spansk tortilla med kartofler er ikke en tortilla, som det pandekagslignende fladbrød / wrap, vi kender. Det er derimod en klassiker i det spanske køkken; en form for tyk omelet, der både kan spises kold og varm til tapas anretninger, som frokoster eller lette aftensmadsmåltider.

I en klassisk spansk tortilla er der ofte kartofler og løg. Jeg har i min version tilføjet spinat, bagt den i ovnen og toppet med ost til sidst. Det er super nemt, og så kan du tilføje det fyld, du har lyst til, eller hvis du har en rest kolde kartofler/grøntsager i køleskabet, så smid dem i. Top med din yndlingsost, enten revet ost, som bages med i ovnen, eller en feta eller gedeost (som her), der smuldres over bagefter.

Den skarpe læser vil se, at der faktisk kun er ost på halvdelen af tortillaen, og det er simpelthen fordi, at jeg har en far, der ikke kan lide ost. Jeg har til gengæld en mor, der, ligesom jeg, elsker ost og derfor er kun halvdelen toppet med en lækker, smuldret gedeost.

Find endnu flere opskrifter på vegetariske retter lige her.

Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost

Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost (frokost til 3 personer)

  • 2 bagekartofler
  • 1 løg
  • 150 g frisk spinat
  • 4 æg
  • 2 spsk græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 1/2 dl mælk
  • salt og peber
  • evt. ost

 

Så nemt er det: Start med at skrælle kartofler og løg, skære kartoflerne i små tern og hakke løget. Varm en pande til middel-høj varme og svits det hakkede løg i en spsk olivenolie i et par minutter. Kom kartoffeltern på panden og lad det stege ved middelvarme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre.

Skyl imens spinaten, kom det i en gryde med låg og damp spinaten ved lav varme, til det falder sammen. Kom det dampede spinat i en si og pres overskydende væde ud af. Kom kartofler og løg i bunden af en tærteform, fordel dampet spinat over og drys med salt og peber.

Pisk æg, græsk yoghurt og mælk sammen i en skål og hæld det over fyldet (hvis du vil have revet ost på, kan du drysse det over nu). Bag tortillaen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. Når tortillaen er færdig, kan du toppe med smuldret feta eller gedeost, hvis du ikke har drysset med revet ost inden, den blev bagt i ovnen.

    Svar