Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

29. august 2014

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeostDenne omelet med spinat er fyldt med mine favoritter: frisk, dampet spinat, karamelliserede, søde rødløg og let smeltende gedeost på toppen. Hvis du ikke er til gedeost, kan du sagtens bruge andre oste som feta eller mozzarella, og omeletten fungerer også fint uden, hvis du ikke er oste-fan 😉

Omeletten er SÅ nem at lave, den er sund, og så smager den bare virkelig godt! Kombinationen er det søde og det smeltende, salte på toppen er bare godt. Den er perfekt til frokost, evt. med en skive ristet rugbrød til.

Er du også vild med gedeost? Find endnu flere opskrifter lige her.

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

Omelet med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost (3-4 personer med en skive rugbrød)

  • 150 g frisk spinat
  • 2 store rødløg
  • 6-8 æg – 2 per person
  • 3/4 dl mælk
  • 8 skiver gedeost fra rulle
  • olivenolie, salt, sukker og peber

Så nemt er det: Start med at dampe den friske spinat. Det gør du i en gryde, med låg på, ved lav varme med en lille smule vand, til spinaten er faldet helt sammen. Pres overskydende væske ud af spinaten, evt. i en si. Pil og skær rødløgene i små både og steg dem i lidt olivenolie på en pande (drys også med et lille smule sukker, ca. 1/2 tsk) ved middel-høj varme i cirka 10 minutter, til de er karamelliserede lidt og blevet lidt brune.

Pisk imens æggene i en skål med mælken, salt og peber. Kom spinat på panden og fordel løg og spinat, så det ligger jævnt over hele panden. Skru ned på middel-svag varme og kom æggemassen på. Lad omeletten sætte sig i kanterne, vend evt. panden lidt rundt, så ægget kommer ud over det hele. Kom et stykke stanniol over panden (så det fungerer som et låg) og lad det stå et par minutter, så toppen på omeletten også sætter sig. Tag stanniolen af, kom skiver af gedeost ovenpå og drys med salt og peber. Server med det samme fx med et stykke ristet rugbrød og friske tomater til.

  • Reply
    Helena
    29. august 2014 at 13:21

    Har du et godt råd til hvilken gedeost der er god at bruge, og hvor den kan købes? Jeg er nyligt blevet ret glad for gedeost og er langt fra en kender endnu 🙂
    på forhånd mange tak

    • Reply
      Anna
      29. august 2014 at 13:42

      Hej Helena,
      jeg er også ret vild med gedeost! 😛
      Jeg bruger normalt den fra “President”
      – Anna

  • Reply
    Anders
    30. august 2014 at 19:47

    Hej Anna,
    Jeg har her til aften lavet og spist denne omelet. Kombinationen af smagen fra de søde løg, osten og en tomat til sammen med rugbrød var helt fantastisk.
    Så positiv feedback herfra, en lækker opskrift.

    • Reply
      Anna
      30. august 2014 at 20:09

      Hej Anders,
      det er jeg SÅ glad for at høre! Det er virkelig også en favorit hos mig 🙂
      – hav en dejlig weekend
      Anna

  • Reply
    Betina Holbæk
    18. marts 2015 at 14:01

    Mh utrolig mange fristende opskrifter.
    Håber der også snart begynder at komme flere grill opskrifter 🙂 Jeg venter spændt på sommeren med min nye grill! # http://www.morso.dk/

    • Reply
      Anna
      18. marts 2015 at 15:44

      Tak Bettina – det kommer der helt sikkert til sommer! 😉

Svar