Kylling i peanutbuttersauce. For bare et år siden kunne jeg virkelig ikke lide peanutbutter, fordi jeg på det tidspunkt syntes, at det havde en underlig konsistens. Men i dag ELSKER jeg det! Lad mig sige det sådan, at hvis jeg blev spurgt om hvilke 5 spiselige ting, jeg ville tage med på en øde ø, så ville jeg stærkt overveje peanutbutter. Jeg er vild med det i kager, i madlavning eller som snack – og ja, jeg er (nu) en af dem, der sagtens kan spise det alene, med en ske.
Opskrift på kylling i peanutbuttersauce
Så da min veninde (der også er ret vild med peanutbutter) og jeg skulle i køkkenet, besluttede vi os for at lave denne læææækre, asiatisk inspireret kyllingeret. Mør kylling i en let spicy og virkelig cremet peanutbuttersauce med kokos, squash, ingefær og masser af limesaft, serveret med ris og toppet med saftige æbler, friske koriander og sprøde peanuts. Opskriften er til 6 personer, men du kan sagtens halvere den eller lave en god portion som denne og smide resterne i fryseren.
Opskrifter med peanutbutter
Er du en af dem, der også elsker peanutbutter? Så er der allerede et par opskrifter på bloggen, der inkluderer den lækre nøddesmør, som jeg kan varmt anbefale. Og så kan jeg da også godt løfte sløret for, at der snart kommer endnu én, der faktisk er røget til toppen af favoritlisten (to be continued…):
- Friske forårsruller med kokos-peanut dip
- Bananbrød med peanutbutter og chokolade
- Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade
- Risnudler med edamame, spinat og cremet peanutbuttersauce
- Pad thai med kylling
- Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts
- Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade
- Spidskålssalat med æble, sesam og peanutdressing
Kylling i peanutbuttersauce
Ingredienser
- 800 g kyllingebryster
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- olivenolie
- 1 tsk gurkemeje
- 1 squash
- 1 dåse kokosmælk
- 2 tsk rød karrypasta (ikke for stærk)
- 1 dl peanutbutter
- 1 lime
- 1 tsk sambak olek (eller anden form for chilipasta)
- 5 dl hønsefond (eller kogende vand rørt med bouillonterning)
Serveringsforslag
- æbletern
- friske koriander
- peanuts
- ris
Køkkenudstyr
- Wok
Fremgangsmåde
- Skræl og hak løg og hvidløg fint. Skræl også ingefær og riv det fint.
- Skær squash og kylling i mundrette tern.
- Varm en wok eller stor pande op til middelhøj varme og steg løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i 2 minutter.
- Kom tern af squash på og steg videre i et par minutter.
- Tag grønsagerne af varmen og hæld det op i en skål.
- Kom wokken tilbage på varmen og steg nu kyllingetern i lidt olie ved middelhøj varme et par minutter, til kyllingen er brunet af på alle sider.
- Kom grønsagerne tilbage i wokken sammen med karrypasta, gurkemeje og sambak olek og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt kokosmælk, fond og peanutbutter og rør det sammen, så peanutbutteren opløses.
- Lad det hele simre uden låg, imens du koger ris efter anvisningen på pakken – her vil saucen koge ind og langsomt blive cremet og lækker.
- Hvis du synes, at saucen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere kogende vand. Hvis den er for tynd, skal du bare lade den simre lidt mere.
- Smag til sidst til med limesaft, salt og peber. Server kylling i cremet peanutbuttersauce med ris og top med æbletern, koriander og peanuts.