Bananbrød med peanutbutter og chokolade

17. august 2019
Bananbrød med peanutbutter og chokolade

Man kan aldrig rigtig have for mange opskrifter på bananbrød vel? Det er en af mine yndlingskager, og der er allerede ret mange opskrifter at finde her på bloggen. Jeg har dog i lang tid haft et bananbrød med peanutbutter og chokolade på tegnebrættet. Nu skulle det ske. Jeg havde nemlig et par modne bananer liggende, og så bliver de næsten altid brugt til banan granola, bananbrød eller smidt i fryseren til smoothies.

Dette bananbrød med peanutbutter er en perfekt kombi af sødt og salt. Jeg har brugt en kombination af hvid og mørk chokolade, da det var det, jeg havde liggende. Men du bruger bare, hvad du har eller bedst kan lide. Bananbrødet er svampet og lækkert og smager lige så godt lunt og friskbagt som efter et par dage på køl. Skal det være ekstra lækkert? Spis en skive smurt med smør eller mere peanutbutter 😉

Læs også: Bananbrød med nougat / Sundere bananbrød med tahin og chokolade / Hjemmelavet peanutbutter / Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel og chokolade

Bananbrød med peanutbutter og chokolade
Bananbrød med peanutbutter og chokolade
Bananbrød med peanutbutter og chokolade

Bananbrød med peanutbutter og chokolade

 • 3 æg
 • 75 g sukker (jeg brugte kokossukker)
 • 2 store modne bananer (eller 3 mindre)
 • 50 g smeltet smør
 • 1 dl peanutbutter, gerne crunchy (du kan også lave det selv)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 3 dl hvedemel
 • 100-150 g chokolade (jeg brugte en blanding af hvid og mørk)

Så nemt er det: Start med at blende bananer og peanutbutter sammen – en stavblender er fint! Pisk æg og sukker luftigt og vend banan-peanutbutter-mos i sammen med bagepulver, salt og smeltet smør. Vend mel i. Hak chokoladen groft og vend også dette i.

Hæld dejen i en lille rugbrødsform foret med bagepapir og bag dit bananbrød ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter. Lad det køle lidt af, inden du spiser den. Og så smager den også skøn kold fra køleskabet.

  Svar