Banan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær

Jeg har fået mig en ny favorit! Det er denne chunky banan granola / mysli, og jeg har allerede lavet den 3 gange på 2 uger og glæder mig hver morgen til at få morgenmad, når jeg ved, at den står i skabet og venter på mig. Det bedste ved at lave sin egen granola, i forhold til det du kan købe, er at man helt selv kan bestemme, hvad der skal i. Bananen i denne granola giver en naturlig sødme og gør, at granolaen samler sig i nogle karamelliserede, chunky cookie-agtige klumper. Og så er det oven i købet sundt, utrolig nemt og kun tilsat en smule naturlig sukker (honning).

Jeg har også tilsat grofthakkede mandler, græskarkerner og tørrede tranebær, som passer rigtig godt sammen med resten af granolaen, fordi de giver en god syrlig-sødme. Jeg har også forsøgt mig med tørrede dadler og abrikoser, og det kan også klart anbefales. Hvis du er mere til rosiner, hasselnødder, kokosflager, solsikkekerner eller helt vil være fri, kan du også sagtens gøre det. Note: jeg har efterfølgende lavet denne granola mere end 30 gange. En sikker vinder.

Find flere opskrifter på mysli / granola lige her.

Banan granola med mandler og tranebærBanan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær

  • 300 g havregryn, gerne grovvalsede
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 lille håndfuld græskarkerner
  • 1 lille drys salt
  • 2 modne bananer
  • 3 spsk kokosolie, flydende
  • 3 spsk acaciehonning
  • 1 håndfuld tørrede tranebær

Så nemt er det:
Start med at mose de 2 bananer og bland det så med flydende kokosolie og acaciehonning (tip: hvis din kokosolie har stået i køleskabet og er blevet hård, kan du smelte det lidt i mikrobølgeovnen). Hak mandlerne meget groft og bland dem i en anden skål sammen med havregryn, græskarkerner og salt. Brug hænderne til at blande indholdet i de 2 skåle godt sammen. Fordel det derefter på en bageplade med bagepapir. Bag granolaen ved 200 grader i 15 minutter, og skru så ned på 160 grader og giv det 10 minutter mere. Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.

Lad granolaen køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments