Banan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær

Jeg har fået mig en ny favorit! Det er denne chunky banan granola / mysli, og jeg har allerede lavet den mange mange gange og glæder mig hver morgen til at få morgenmad, når jeg ved, at den står i skabet og venter på mig. Det bedste ved at lave sin egen granola, i forhold til det du kan købe, er, at man helt selv kan bestemme, hvad der skal i. Bananen i denne granola giver en naturlig sødme og gør, at granolaen samler sig i nogle karamelliserede, chunky cookie-agtige klumper. Og så er den oven i købet sund, utrolig nem og kun tilsat en smule naturlig sukker (honning).

Opskrift på banan granola

Jeg har også tilsat grofthakkede mandler, græskarkerner og tørrede tranebær, som passer rigtig godt sammen med resten af granolaen, fordi de giver en god syrlig-sødme. Jeg har også forsøgt mig med tørrede dadler og abrikoser, og det kan også klart anbefales. Hvis du er mere til rosiner, hasselnødder, kokosflager, solsikkekerner eller helt vil være fri, kan du også sagtens gøre det.

Er du vild med denne opskrift, så bør du også prøve min æble granola med kokos, granola sødet med søde kartofler, chokoladegranola med figner eller måske min honningristede mysli, hvis du er mere til den klassiske slags.

Banan granola med mandler og tranebær

Den bedste granola sødet med banan

Jeg har, helt ærligt, måske lavet denne opskrift mindst 30 gange og min mor mindst lige så mange også. Det er en kæmpe familiefavorit og bliver altid taget så godt imod. Og så kan den faktisk også varieres efter lyst og skabenes indhold. Nogle gange krydrer jeg med kanel eller kardemomme, nogle gange er det med rosiner og valnødder og andre gange er det helt klassisk som her med mandler og tranebær. Det er alligevel favoritten. Og en sikker vinder. Altid.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Banan granola med mandler og tranebær
Banan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær

Den bedste granola sødet med modne bananer og fyldt med kerner, mandler og tranebær. En opskrift jeg har lavet mindst 30 gange. Spis fx på yoghurt til morgenmad eller endda med mælk på (måske vendt med lidt havregryn også). Opskriften giver et stort glas som på billedet.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

 • 300 g havregryn (grovvalsede)
 • 1 dl mandler
 • 1 dl græskarkerner
 • 1 nip salt
 • 2 bananer (modne )
 • 3 spsk kokosolie (smeltet)
 • 3 spsk acaciehonning
 • 1 dl tørrede tranebær

Noter

Er du til mere fyld i din granola, så skruer du bare op for mængden af kerner, nødder og tørret frugt. 
Kan du lide kanel eller kardemomme, så kom en tsk eller to i. 

Fremgangsmåde

 • Mos bananerne og bland det med flydende kokosolie og acaciehonning.
 • Hak evt. mandlerne meget groft og bland dem i en anden skål sammen med havregryn, græskarkerner og salt.
 • Brug hænderne til at blande indholdet i de 2 skåle godt sammen.
 • Fordel det derefter på en bageplade med bagepapir.
 • Bag granolaen ved 200 grader i 15 minutter, og skru så ned på 160 grader og giv det 10 minutter mere.
 • Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.
 • Er din granola herefter ikke helt tør/sprød, kan du lade den stå på eftervarmen.
 • Lad granolaen køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments