Granola / Nem honningristet mysli

24. april 2019

Granola / Nem honningristet mysliDer er ikke meget, der slår hjemmelavet granola aka. honningristet mysli på yoghurt eller en smoothie til morgenmad. Havregrøden er for mig, de fleste dage nu, blevet udskiftet sammen med det lunere vejr. Lige præcis denne portion granola lavede jeg faktisk til mine bedsteforældre tilbage i december som en del af deres julegave. Jeg laver nemlig hjemmelavede, spiselige gaver til dem hvert år. De havde aldrig smagt hjemmelavet mysli før og var helt vilde. Det var så dejligt at kunne åbne deres øjne for andet end købemysli fra supermarkedet. Den hjemmelavede slags slår nemlig den købte hver gang.

Denne honningristede mysli er simpelthen så nem at lave, og den kan varieres i tusinder. Alt efter lyst og hvad du har i skabet. Grundlæggende består den af havregryn, honning, en smule smør og lidt krydderier. Derudover kan du komme i og udskifte nødder, krydderier, tørrede frugter og lignende, som du vil. Jeg har her brugt mandler, græskarkerner, tørrede tranebær, kanel og kardemomme. Mmmh!

Læs også: Sprød sukkerfri banan granola / Æblegranola med kokos og mandler / Choko-banangranola med figner og nødder / granola sødet med dadler og banan / Acai smoothie bowl

Nem honningristet mysli (2 store glas)

 • 400 g havregryn
 • 2 dl nødder
 • 2 dl kerner
 • 1-2 spsk krydderier (fx kanel og kardemomme)
 • 100 g honning
 • 1 stor spsk smør
 • 1 nip salt
 • 1,5 dl tørrede tranebær

Så nemt er det: Smelt honning og smør i en lille gryde og bland det med resten af ingredienserne (pånær tranebær eller lignende tørrede frugter). Du kan vælge at riste det på panden, men det er klart nemmest i ovn. Her kan du brede det ud på en bageplade med bagepapir og riste det ved 170 grader varmluft, til det har fået lidt farve og er blevet sprødt.

Det tager en halv times tid – hold øje og skru evt lidt ned, hvis det bliver for mørkt. Vær opmærksom på at det bliver mere sprødt, når det køler af. Vend det et par gange undervejs. Lad det køle helt af, vend med tranebær og opbevar i lufttæt glas eller boks.

 • Reply
  Tenna
  18. maj 2019 at 23:14

  Kære Anna,
  Det ser lækkert ud! Hvor længe kan det holde sig?
  Bh Tenn

  • Reply
   Anna Bartels
   19. maj 2019 at 10:26

   Kære Tenna,
   Det kan sagtens holde sig et par uger i en lufttæt beholder 🙂
   God fornøjelse!
   Kh Anna

 • Reply
  Svetlana
  20. marts 2020 at 8:00

  Ser lækkert ud! Nu er jeg i gang med at tilberede den. Desværre har jeg tilsat tranebærrene fra starten af, mon det kan gå…

  • Reply
   Anna Bartels
   20. marts 2020 at 9:39

   Hej Svetlana.
   Det går nok. Det betyder en del for konsistensen af tranebærrene. Hvis du kommer dem i fra starten, bliver de bagt og dermed hårdere – måske sprøde.
   Hvis du kommer dem i til sidst, forbliver det bløde. Begge ting kan man sagtens. Jeg er bare mest fan af at komme dem i til allersidst 🙂
   Kh Anna

Svar