Annonce

Granola / Nem honningristet mysli

Granola / Nem honningristet mysli

Der er ikke meget, der slår hjemmelavet granola aka. honningristet mysli på yoghurt eller en smoothie til morgenmad. Havregrøden er for mig, de fleste dage nu, blevet udskiftet sammen med det lunere vejr. Lige præcis denne portion granola lavede jeg faktisk til mine bedsteforældre tilbage i december som en del af deres julegave.

Jeg laver nemlig hjemmelavede, spiselige gaver til dem hvert år. De havde aldrig smagt hjemmelavet mysli før og var helt vilde. Det var så dejligt at kunne åbne deres øjne for andet end købemysli fra supermarkedet. Den hjemmelavede slags slår nemlig den købte hver gang. Måske jeg skal introducere dem til en lidt sundere version a la banan granola næste gang.

Honningristet mysli som nem og sund morgenmad

Denne honningristede mysli er simpelthen så nem at lave, og den kan varieres i tusinder. Alt efter lyst og hvad du har i skabet. Grundlæggende består den af havregryn, honning, en smule smør og lidt krydderier. Derudover kan du komme i og udskifte nødder, krydderier, tørrede frugter og lignende, som du vil. Jeg har her brugt mandler, græskarkerner, tørrede tranebær, kanel og kardemomme. Mmmh!

Hvor længe kan hjemmelavet mysli holde sig?

Når du laver hjemmelavet mysli eller granola, så skal du opbevare det i en lufttæt boks. Der kan det sagtens holde sig et par uger – hvis du ikke når at spise det inden.

Granola / Nem honningristet mysli
Granola / Nem honningristet mysli 1

Nem honningristet mysli

Nem honningristet mysli til morgenmad på yoghurt med fx bær er en sund og lækker start med dagen.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 2 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 400 g havregryn
  • 2 dl nødder
  • 2 dl kerner
  • 1-2 spsk krydderier (fx kanel og kardemomme)
  • 100 g honning
  • 2 spsk smør
  • 1 nip salt
  • 1,5 dl tørrede tranebær

Noter

Din honningristede mysli kan nemt holde sig i en lufttæt beholder et par uger. 

Fremgangsmåde

  • Smelt honning og smør i en lille gryde og bland det med resten af ingredienserne (pånær tranebær eller lignende tørrede frugter).
  • Bred det ud på en bageplade med bagepapir og riste det ved 170 grader varmluft, til det har fået lidt farve og er blevet sprødt.
  • Det tager en halv times tid – hold øje og skru evt lidt ned, hvis det bliver for mørkt.
  • Vær opmærksom på at det bliver mere sprødt, når det køler af. Vend det et par gange undervejs.
  • Lad det køle helt af, vend med tranebær og opbevar i lufttæt glas eller boks.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments