Sprød sukkerfri granola med banan

Sprød sukkerfri granola med bananNår jeg fortæller, at jeg spiser dette til morgenmad hver dag, bliver jeg ofte spurgt: “Bliver du ikke træt af at spise det samme hver dag?”. Her er mit svar altid nej. Det her er virkelig min yndlingsmorgenmad pt. Jeg kan spise det hver evig og eneste dag ovenpå A38 uden at blive træt af det. Denne sukkerfri granola med banan bliver lavet hver søndag, og så er der både til min mor og jeg den næste uge.

Der findes allerede en opskrift på bloggen, der minder om denne, men jeg har videreudviklet en sukkerfri granola version, der er lige så god, så den får i her. Jeg bruger modne bananer, som udover at give en god, naturlig sødme også er med til, at granolaen nogle steder samler sig i små chunky, næsten karamelliserede klumper. Jeg har derudover brugt kokosolie og tilsat mandler, græskarkerner, sesamfrø, tørrede tranebær og en lille smule lakrids, der for mig lige er prikken over i’et.

Det gode ved at lave sin egen granola er, at man kan komme lige præcis de ingredienser i, som man godt kan lide. Hvis du fx er mere til hassel- eller valnødder, solsikkekerner, kokosflager, kanel, abrikoser, dadler (you name it) – så kan du sagtens bruge det i stedet og måske finde din egen favorit? 😀

Find endnu flere morgenmadsopskrifter lige her.

Sprød sukkerfri granola med banan

Sprød sukkerfri granola med banan

  • 2 modne bananer
  • 3 spsk kokosolie
  • 400 g. grovvalsede havregryn
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • en lille håndfuld mandler
  • 1/2 tsk lakridsgranulat/pulver
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • en håndfuld tørrede tranebær (kan udelades for helt sukkerfri version)

Så nemt er det: Start med at mose de modne bananer i en skål. Smelt kokosolien i mikroovnen og rørt det sammen med bananerne og et lille drys salt. Bland havregryn i en skål med græskarkerner, sesamfrø, mandler, kanel og lakrids. Brug nu hænderne til at blande indholdet fra de to skåle godt sammen og fordel det så på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, skru derefter ned til 140 grader, vend og ‘hak’ lidt i det og giv det 15 minutter mere, til det er gyldent og sprødt.

Sluk ovnen og lad din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed. Tag granolaen ud af ovnen, lad det afkøle helt og vend så de tørrede tranebær i. Opbevar det i en lufttæt beholder.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments