Annonce

Sukkerfri granola med banan

Sukkerfri granola med banan

Når jeg fortæller, at jeg spiser dette til morgenmad hver dag, bliver jeg ofte spurgt: “Bliver du ikke træt af at spise det samme hver dag?”. Her er mit svar altid nej. Det her er virkelig min yndlingsmorgenmad pt. Jeg kan spise det hver evig og eneste dag ovenpå A38 uden at blive træt af det. Denne sukkerfri granola med banan bliver lavet hver søndag, og så er der både til min mor og jeg den næste uge.

Opskrift på sukkerfri granola

Der findes allerede en opskrift på bloggen, der minder om denne, men jeg har videreudviklet en sukkerfri granola version, der er lige så god, så den får i her. Jeg bruger modne bananer, som udover at give en god, naturlig sødme også er med til, at granolaen nogle steder samler sig i små chunky, næsten karamelliserede klumper. Jeg har derudover brugt kokosolie og tilsat mandler, græskarkerner, sesamfrø, tørrede tranebær og en lille smule lakrids, der for mig lige er prikken over i’et. Hvis du ikke har noget imod lidt honning, så ville jeg kigge på min banan granola opskrift.

*Det er flere, der har påpeget, at der er frugtsukker i bananer. Og det er helt korrekt. Men er der i denne opskrift ikke tilsat sukker – dvs. at opskriften er uden tilsat sukker.

Sprød sukkerfri granola med banan

Hjemmelavet mysli

Det gode ved at lave sin egen granola er, at man kan komme lige præcis de ingredienser i, som man godt kan lide. Hvis du fx er mere til hassel- eller valnødder, solsikkekerner, kokosflager, kanel, abrikoser, dadler (you name it) – så kan du sagtens bruge det i stedet og måske finde din egen favorit?

Sukkerfri granola med banan

Sukkerfri granola med banan

En sprød og lækker sukkerfri granola sødet med banan, krydret med kanel og vendt med nødder og tørrede tranebær. Det er sund og lækker morgenmad. Jeg spiser det på yoghurt eller smoothie.
4.50 fra 2 stemmer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

 • 2 bananer (store og modne)
 • 3 spsk kokosolie
 • 400 g havregryn (grovvalsede)
 • ½ dl græskarkerner
 • ½ dl sesamfrø
 • 1 håndfuld mandler
 • ½ tsk lakridspulver
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 håndfuld tørrede tranebær (kan udelades for helt sukkerfri version)

Fremgangsmåde

 • Mos modne bananer i en skål.
 • Smelt kokosolien i mikroovnen eller i en gryde og rørt det sammen med bananerne og et lille drys salt.
 • Bland havregryn i en skål med græskarkerner, sesamfrø, mandler, kanel og lakrids.
 • Brug hænderne til at blande indholdet fra de to skåle godt sammen og fordel det så på en bageplade med bagepapir.
 • Bag det i ovnen ved 180 grader i 15 minutter
 • Skru ned til 140 grader, vend og ‘hak’ lidt i det og giv det 15 minutter mere, til det er gyldent og sprødt.
 • Sluk ovnen og lad din granola stå og tørre derinde i 10-20 minutters tid, indtil det har den ønskede sprødhed.
 • Tag granolaen ud af ovnen, lad det afkøle helt og vend så de tørrede tranebær i. Opbevar det i en lufttæt beholder.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments