Sød kartoffel granola

8. november 2019
Sød kartoffel granola

Granola med søde kartofler? Ej nu må det stoppe, tænker du måske. Men du kan godt vende dig til tanken, for her præsenterer jeg dig for sød kartoffel granola. Normalt bruger jeg faktisk modne bananer til at søde min granola med (se bare her). Denne gang havde jeg dog ingen bananer men i stedet en sød kartoffel liggende og fik ideen om, at man da måtte kunne erstatte bananen. Og det var slet ikke dårligt.

Denne sød kartoffel granola er dermed sødet med kogte, moste søde kartofler og en smule honning. Er du til sød granola, så tilføj et par ekstra skeer honning, men jeg kan nu godt lide, at min granola ikke er for sød. Derudover har jeg krydret med kanel, kardemomme og lidt nelliker, der faktisk giver den et twist af efterår/jul. Og duften er fantastisk! Jeg har tilføjet græskarkerner, solsikkekerner og soltørrede tranebær. Men præcis som med krydderierne kan du bruge lige det, du bedst kan lide eller har til rådighed. Og så smager det fantastisk på yoghurt eller smoothie bowls. Eller med mælk og frugt på.

PS – Er du bange for smagen af søde kartofler, så kan jeg fortælle, at du slet ikke kan smage det.

Læs også: Choko-banan granola // Æblegranola med kokos og mandler / Sukkerfri granola med banan / Honningristet mysli med nødder

Sød kartoffel granola

Sød kartoffel granola

 • 1,5 dl sød kartoffel mos (jeg skræller den, skærer den i små tern og koger den mør)
 • 3 spsk kokosolie
 • 3 spsk flydende honning
 • 1 stor spsk kanel
 • 1 spsk kardemumme
 • 1 tsk stødt nelliker
 • 300 g grovvalsede havregryn
 • 1 dl solsikkekerner + 1 dl græskarkerner (kan erstattes med alle former for kerner og nødder)
 • 1,5 dl soltørrede tranebær

Så nemt er det: Start med at røre kokosolie, sød kartoffelmos, honning, krydderier og et nip salt sammen. Rør derefter havregryn og kerner/nødder i. Spred det ud på en bageplade med bagepapir og bag i 15 minutter ved 180 grader. Rør i det en gang eller to undervejs. Herefter skal du skrue ned på 100 grader og give det omkring 15 minutter mere, til det er sprødt overalt. Her skal du også røre i det en gang undervejs.

Er din granola stadig ikke helt sprød, kan du lade den stå på eftervarmen lidt tid. Tag det ud af ovnen, lad det køle helt af og vend så tranebær i. Opbevar din granola i en lufttæt beholder.

  Svar