Sød kartoffel granola

Sød kartoffel granola

Sød kartoffel granola med nødder og tranebær

Granola med søde kartofler? Ej nu må det stoppe, tænker du måske. Men du kan godt vende dig til tanken, for her præsenterer jeg dig for sød kartoffel granola. Normalt bruger jeg faktisk modne bananer til at søde min banan granola med. Denne gang havde jeg dog ingen bananer men i stedet en sød kartoffel liggende og fik ideen om, at man da måtte kunne erstatte bananen. Og det var slet ikke dårligt.

Granola med søde kartofler uden sukker

Denne sød kartoffel granola er dermed sødet med kogte, moste søde kartofler og en smule honning. Er du til sød granola, så tilføj et par ekstra skeer honning, men jeg kan nu godt lide, at min granola ikke er for sød. Derudover har jeg krydret med kanel, kardemomme og lidt nelliker, der faktisk giver den et twist af efterår/jul. Og duften er fantastisk! Jeg har tilføjet græskarkerner, solsikkekerner og soltørrede tranebær. Men præcis som med krydderierne kan du bruge lige det, du bedst kan lide eller har til rådighed. Og så smager det fantastisk på yoghurt eller smoothie bowls. Eller med mælk og frugt på.

PS – Er du bange for smagen af søde kartofler, så kan jeg fortælle, at du slet ikke kan smage det.

Sød kartoffel granola
Sød kartoffel granola 3

Sød kartoffel granola

Sød kartoffel granola

Opskriften på denne søde kartoffel granola er til en stor beholder, og der er til minimum 10 portioner.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 portioner
Forberedelse5 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

  • 1,5 dl sød kartoffel mos (jeg skræller den, skærer den i små tern og koger den mør)
  • 3 spsk kokosolie
  • 3 spsk honning (flydende)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt kardemumme
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 300 g havregryn (grovvalsede)
  • 1 dl solsikkekerner (kan erstattes med alle former for kerner og nødder)
  • 1 dl græskarkerner
  • 1,5 dl soltørrede tranebær

Noter

Opbevar din granola i en lufttæt beholder.

Fremgangsmåde

  • Rør kokosolie, sød kartoffelmos, honning, krydderier og et nip salt sammen.
  • Rør derefter havregryn og kerner/nødder i.
  • Spred det ud på en bageplade med bagepapir og bag i 15 minutter ved 180 grader. Rør i det en gang eller to undervejs.
  • Herefter skal du skrue ned på 100 grader og give det omkring 15 minutter mere, til det er sprødt overalt. Her skal du også røre i det en gang undervejs.
  • Er din granola stadig ikke helt sprød, kan du lade den stå på eftervarmen lidt tid.
  • Tag det ud af ovnen, lad det køle helt af og vend så tranebær i.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg