Den bedste granola sødet med modne bananer og fyldt med kerner, mandler og tranebær. En opskrift jeg har lavet mindst 30 gange. Spis fx på yoghurt til morgenmad eller endda med mælk på (måske vendt med lidt havregryn også). Opskriften giver et stort glas som på billedet.
5 fra 2 stemmer
Servings: 1glas
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
Ingredients
300ghavregryn(grovvalsede)
1dlmandler
1dlgræskarkerner
1nipsalt
2bananer(modne )
3spskkokosolie(smeltet)
3spskacaciehonning
1dltørrede tranebær
Noter
Er du til mere fyld i din granola, så skruer du bare op for mængden af kerner, nødder og tørret frugt. Kan du lide kanel eller kardemomme, så kom et drys af det i.
Fremgangsmåde
Mos bananerne og bland det med flydende kokosolie og acaciehonning.
Hak evt. mandlerne meget groft og bland dem i en anden skål sammen med havregryn, græskarkerner og salt.
Brug hænderne til at blande indholdet i de 2 skåle godt sammen.
Fordel det derefter på en bageplade med bagepapir.
Bag granolaen ved 200 grader i 15 minutter, og skru så ned på 160 grader og giv det 15-20 minutter mere.
Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.
Er din granola herefter ikke helt tør/sprød, kan du lade den stå på eftervarmen.
Lad granolaen køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.