Bananbrød med tahin, sesamfrø og mørk chokolade

10. juni 2018

Bananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokoladeBananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade. Det er noget, jeg aldrig bliver træt af. Bananbrød altså. Når jeg har modne bananer liggende, laver jeg altid enten smoothie, hjemmelavet banan granola eller bananbrød. Derudover er jeg ret vild med tahin, også kaldet sesamsmør, og jeg tænkte, at det måtte være perfekt i et bananbrød.

Inspiration har jeg fået fra min andet sunde bananbrød, der er mere simpelt. Men kombinationen her af den søde banan, salte og nøddeagtige tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade. Det er altså YUM. Det får en lækker konsistens fra tahin, og så er den kun sødet med banan og en smule honning. Det her bananbrød med tahin kan spises som det er eller med tandsmør, peanutbutter, mere tahin eller lignende. En perfekt sundere snack eller dessert.

Læs også: Snickers bananmuffins / Havregrød med karamelliserede bananer og tahin / Bananbrød med peanutbutter / Banankage med chokoladeganache

Bananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade Bananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade

Bananbrød med tahin, ristede sesamfrø og mørk chokolade 

 • 3 modne bananer
 • 2 æg
 • 2 spsk honning
 • 1 spsk smeltet kokosolie / blødt smør
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 spsk tahin
 • 1 knips salt
 • 3,5 dl mel (jeg brugte 1,5 dl grahamsmel og 2 dl hvid hvede – dette er fint fuldkornsmel, der ligner hvedemel. Du kan også bruge fint speltmel eller almindelig hvedemel)
 • 70 g mørk chokolade
 • 2 spsk ristede sesamfrø + ekstra til drys

Så nemt er det: Start med at mose bananerne og røre dem sammen med æg, honning, kokosolie, bagepulver, salt og 2 spsk tahin. Rør derefter mel i. Hak chokoladen groft og rør det i sammen med de ristede sesamfrø.

Kom dejen i en lille rugbrødsform foret med bagepapir, kom klatter af den sidste spsk tahin på toppen og swirl det lidt rundt. Drys med ekstra ristede sesamfrø og bag den ved 175 grader varmluft i cirka 40 minutter. Lad den køle ad.

 • Reply
  Anne
  13. juni 2018 at 14:40

  Lækkert. Skal helt klart prøves!

  • Reply
   Anna Bartels
   13. juni 2018 at 14:46

   Dejligt Anne! Jeg håber, at du kan lide det 😀
   Kh A

 • Reply
  Hanne
  26. august 2018 at 13:02

  Hej Anna
  Vi har flere gange lavet dit banan-brød. Det er bare så velsmagende og en god måde at få brugt modne bananer på.

  Vi laver også banan-brødet i muffinsforme, fryser dem ned. Så har vi altid et godt og sundt alternativ, hvis vi får lyst til lidt sødt til kaffen, eller børnene får det med som et mellemmåltid.

  Forsat god søndag🌞

  • Reply
   Anna Bartels
   27. august 2018 at 8:21

   Hvor er det skønt at høre Hanne! Jeg er også helt vild med det, så det er dejligt at høre, at bananbrødet har kunne gøre andre lige så glade. Og tak for tip med bananmuffins! Det skal jeg prøve næste gang 😃
   Kh Anna

Svar