Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade

Peanutbutter cookies

Disse peanutbutter cookies er røget direkte ind på top 2 over de bedste cookies, jeg nogensinde har smagt. Tro mig, du vil snyde dig selv, hvis du ikke laver (mindst) en portion! Men jeg vil dog også advare dig… De kan gå hen og blive din nye afhængighed – jeg havde ihvertfald svært ved ikke at spise dem alle på én gang.

Opskrift på peanutbutter cookies

De er præcis som cookies (efter min mening) skal være. Sprøde i kanten. Chewy i midten. Saltede. Store stykker chokolade. Både lys og mørk. Jeg er i forvejen ret begejstret for peanutbutter, og det fungerer også virkelig godt i cookies. Jeg har brugt den crunchy version, hvilket betyder, at der i cookies’ne er små, knasende peanuts. Kombinationen af det sprøde og salte sammen med den søde mælkechokolade og den lidt bitre mørke chokolade er slet ikke til at stå for. Jeg må vist i køkkenet for at lave dem igen…

Vild med cookies? Se også min opskrift på verdens bedste chocolate chip cookies eller måske havregrynscookies med hvid chokolade og salt.

peanutbutter cookies med chokolade
peanutbutter cookies

Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade

Lækre, sprøde og seje peanutbutter cookies med både mælkechokolade og mørk chokolade.
5 fra 1 stemme
Antal: 14 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter

Ingredienser

 • 100 g smør (blødt)
 • 80 g brun farin
 • 50 g sukker
 • 115 g hvedemel
 • 85 g havregryn (gerne grovvalsede)
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk salt
 • 1 æg
 • 100 g crunchy peanutbutter (stuetemperatur )
 • 140 g chokolade (jeg brugte halv mørk, halv mælk)

Fremgangsmåde

 • Pisk smør, sukker og brun farin i et par minutter, til det er cremet og luftigt.
 • Pisk ægget i og tilsæt derefter peanutbutter og pisk.
 • Pisk også mel, havregryn, bagepulver og salt i.
 • Hak chokoladen groft og vend det i dejen.
 • Stil dejen på køl i 10 minutters tid, imens ovnen opvarmes til 190 grader varmluft.
 • Tril dejen til cirka 14 kugler og fordel dem på en bageplade (eller to) med bagepapir. Der skal være god afstand imellem.
 • Giv hver kugle et lille tryk og bag dem i cirka 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten.
 • Lad dem blive på bagepladen i et par minutter og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments