Verdens bedste chocolate chip cookies

3. maj 2014
chocolate chip cookies

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift, for det er de bedste chocolate chip cookies, jeg nogensinde har smagt! Det tager også lidt længere tid, fra du starter, til de er færdige, men selve arbejdstiden er meget kort. Hemmeligheden er nemlig, at cookiedejen skal på køl i 24-48 timer, hvilket skulle gøre cookies’ne meget mere chewy og karamelagtige – og det bliver de! Jeg lod dem stå på køl i 48.

Disse cookies formår at hagle alle andre cookies ned, jeg har bagt (og smagt) før, fordi de opfylder alle de “kriterier”, som jeg mener, den bedste cookie skal have. Helt gyldne og sprøde i kanten, chewy konsistens i midten, fyldt med store chokoladestykker og så lige drysset med havsalt på toppen – jeg lover jer, at de er det hele værd!

Find endnu flere opskrifter på cookies lige her.

chocolate chip cookies
chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Verdens bedste chocolate chip cookies (15 store cookies)

 • 240 g mel
 • 3/4 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 3/4 tsk salt
 • 140 g blødt smør
 • 135 g brun farin
 • 115 g sukker
 • 1 stort æg
 • 1 vaniljestang
 • 140 g mørk chokolade
 • havsalt til toppen


Så nemt er det: Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt, ca. 5 minutter. Pisk ægget i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, pisk også det i smør-blandingen. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og rør disse tørre ingredienser i smør-blandingen ved lav hastighed, og stop så snart dejen er ensartet. Hak den mørke chokolade groft og rør dem i dejen med en ske.Kom film over dejen, så det slutter til ned til dejens overflade. Stil skålen i køleskabet i 24-48 timer.

Tag dejen ud af køleskabet. Gør to bageplader klar med bagepapir på og tænd ovnen på 175 grader varmluft. Brug en ske og din hånd til at lave cirka 15 kugler af dejen, sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Du må IKKE trykke dem flade!

Drys cookie-kuglerne med havsalt og bag dem i 15-20 minutter, til de er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle mere af.

 • Reply
  Anja Rasmussen
  12. maj 2014 at 13:08

  De ser godt nok overdådigt skønne ud !! De må blive føjet til Det-skal-jeg-prøve listen 😉
  Jeg har selv forsøgt mig med chocolate chip cookies – ikke så chewy som du nævner som en af dine kriterier – men der er masse, virkelig masser, af chokolade i 😉 ,

  http://ficus-fructus.blogspot.dk/2013/09/choclate-chips-cookies.html

 • Reply
  Anna
  13. maj 2014 at 5:55

  Hej Anja, mange tak! De er simpelthen så gode, det synes jeg, at du skal 😉

 • Reply
  Kristina Larsen
  16. maj 2014 at 2:11

  Mums Anna

  Dem må jeg prøve at lave !

  Knus Kristina
  – Frøken Foodie

 • Reply
  Anonym
  24. maj 2014 at 7:12

  Hvornår skal der brun farin i?

 • Reply
  Anna
  24. maj 2014 at 7:42

  Hej Kristina, det bliver du altså nødt til – de er så gode! 🙂
  Knus Anna

 • Reply
  Anna
  24. maj 2014 at 7:43

  Det skal der sammen med sukkeret 🙂

 • Reply
  Kitty
  25. maj 2014 at 9:06

  Jeg har lige selv lavet en portion (og kom selvfølgelig til at smage lige lovligt meget af dejen og uh, den smager allerede fantastisk!) Jeg tænkte, hvor længe holder cookies'ne sig gode efter, at man har bagt dem? :).

 • Reply
  Anna
  25. maj 2014 at 10:49

  Hej Kitty,

  Hvor lyder det bare lækkert – de er simpelthen så gode!
  De holder sig faktisk i ret lang tid i en lufttæt beholder, jeg ville skyde på en lille uges tid (hvis man altså ikke når at spise dem) 😉
  De mister lidt sprødhed jo længere tid der går, tror jeg.

  Knus Anna

 • Reply
  Pernille
  1. september 2014 at 14:59

  Uhm, de ser bare så lækre ud! Jeg har lige rørt en portion sammen og sat på køl, så nu er det bare at vente… 🙂

  Kan det passe, at dejen er meget fast i det? Jeg skulle nærmest “presse” den og chokoladen sammen i skålen

  • Reply
   Anna
   1. september 2014 at 18:39

   Hej Pernille,
   ja dejen er lidt fast i det og det vil den også være, når du tager den ud af køleskabet igen – det er meningen 😉
   Håber du at kan lide dem!
   – Anna

 • Reply
  Mi
  23. oktober 2017 at 17:35

  Hej Anna
  Jeg har prøvet din opskrift og smagen var rigtig god. Men jeg havde et problem med udseendet. De lignede ikke dine cookies, eftersom mine blev helt flade og var ikke “puffede” op som dine, der ud over blev de meget hurtigt brune( omkring 12 min.) og havde ikke brug for de 15 min.
  Jeg ved ikke om, du ved, hvorfor de blev sådan.
  Ellers rigtig god opskrift. Jeg håber du ser beskeden og tak på forhånd😊

  • Reply
   Anna Bartels
   23. oktober 2017 at 21:06

   Hej Mi.
   Det er virkelig også en af mine yndlings cookies! Det er vigtigt, at du ikke trykker dem for flade, inden du bager dem. De skal kun have et let tryk – hvis du trykker dem for flade, flyder de ud, som du siger.
   Kan det være det?
   Og stod dine på køl i minimum et døgn?

   • Reply
    Mi
    29. oktober 2017 at 15:00

    Hej Anna
    Tak for hjælpen, jeg tror ikke, jeg lod dem være på køl så længe, det var måske problemet.

    • Reply
     Anna Bartels
     29. oktober 2017 at 15:08

     Du må prøve igen! De er SÅ gode 😉

    • Reply
     Emma
     19. januar 2019 at 9:38

     Når jeg bager dem ikke fra din opskrift, men så har jeg dem ikke altid på køl, hvis det er nogle mm bare skal bruge til kaffen eller ligende så gær jeg det ikke men ved jeg at jeg skal lave dem i klassen så gør jeg det, og ikke tro jeg er lille men btw går 10😊

     • Anna Bartels
      19. januar 2019 at 13:39

      Hej Emma.
      Jeg kan bestemt anbefale dig at prøve at sætte dejen på køl – om det så bare er en times tid.
      Det gør dem helt klart bedre, hvis du spørger mig 🙂

 • Reply
  Cecilie
  19. februar 2018 at 16:33

  Vildt gode cookies😍
  Har du prøvet at fryse dem? Bliver de kedelige af det? 😊

  • Reply
   Anna Bartels
   21. februar 2018 at 9:29

   Hej Cecilie.
   Dejligt at høre, at du kan lide dem! Jeg må snart lave dem igen, har du lige mindet mig om 😉
   Du kan sagtens fryse dem – det skal bare gøres, inden de bages. Form dejen som kugler i portionsstørrelse, tag dem ud og bag dem direkte.
   Jeg vil skyde på, at de skal have et minut eller to mere end normalt, når de kommer fra fryseren, men de smager helt sikkert lige så godt!
   Skriv endelig hvad du synes 🙂

Svar