Verdens bedste chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift, for det er de bedste chocolate chip cookies, jeg nogensinde har smagt! Det tager også lidt længere tid, fra du starter, til de er færdige, men selve arbejdstiden er meget kort. Hemmeligheden er nemlig, at cookiedejen skal på køl i 24-48 timer, hvilket skulle gøre cookies’ne meget mere chewy og karamelagtige – og det bliver de! Jeg lod dem stå på køl i 48.

Disse cookies formår at hagle alle andre cookies ned, jeg har bagt (og smagt) før, fordi de opfylder alle de “kriterier”, som jeg mener, den bedste cookie skal have. Helt gyldne og sprøde i kanten, chewy konsistens i midten, fyldt med store chokoladestykker og så lige drysset med havsalt på toppen – jeg lover jer, at de er det hele værd!

Find endnu flere opskrifter på cookies lige her.

chocolate chip cookies
chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Verdens bedste chocolate chip cookies (15 store cookies)

 • 240 g mel
 • 3/4 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 3/4 tsk salt
 • 140 g blødt smør
 • 135 g brun farin
 • 115 g sukker
 • 1 stort æg
 • 1 vaniljestang
 • 140 g mørk chokolade
 • havsalt til toppen


Så nemt er det: Pisk smør, brun farin og sukker sammen til det er luftigt, ca. 5 minutter. Pisk ægget i. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, pisk også det i smør-blandingen. Bland mel, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og rør disse tørre ingredienser i smør-blandingen ved lav hastighed, og stop så snart dejen er ensartet. Hak den mørke chokolade groft og rør dem i dejen med en ske.Kom film over dejen, så det slutter til ned til dejens overflade. Stil skålen i køleskabet i 24-48 timer.

Tag dejen ud af køleskabet. Gør to bageplader klar med bagepapir på og tænd ovnen på 175 grader varmluft. Brug en ske og din hånd til at lave cirka 15 kugler af dejen, sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Du må IKKE trykke dem flade!

Drys cookie-kuglerne med havsalt og bag dem i 15 minutters tid, til de er blevet gyldne i kanten. Hold øje da de måske skal have 12 måske 18 minutter afhængig af størrelse. Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle mere af.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments