Her får du opskriften på verdens bedste cookies med chokolade aka. amerikanske chocolate chip cookies. Vær opmærksom på, at dejen skal stå på køl i minimum 24 timer (hemmeligheden til den gode cookie) og læs tippet længere oppe for fryser cookies. Opskriften giver 15 store eller 24 små cookies.
4.91 fra 20 stemmer
Servings: 15stk
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse14 minuttermin
Hviletid1 dayd
Ingredients
240ghvedemel
¾tsknatron
¾tskbagepulver
¾tskfint salt
140gsmør(blødt)
135gbrun farin
115gsukker
1æg(stort)
1vaniljestang
140gmørk chokolade
havsalt(til toppen)
Fremgangsmåde
1-2 dage før
Pisk smør, brun farin og sukker luftigt. Pisk ægget i.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, pisk også det i smør-blandingen.
Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt i en anden skål, og rør disse tørre ingredienser i smør-blandingen. Stop så snart dejen er ensartet.
Hak chokoladen groft og rør dem i dejen med en ske.
Kom film over dejen, så det slutter til ned til dejens overflade. Stil skålen i køleskabet i 24-48 timer.
Ved bagning
Tag dejen ud af køleskabet. Gør to bageplader klar med bagepapir på og tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Brug en ske og din hånd til at lave cirka 15 runde kugler af dejen. Se tip længere oppe hvis du vil fryse nogle af kuglerne ned og ikke bage dem alle på én gang.
Sørg for at placere kuglerne med god plads mellem hver, da de flyder ud. Bager du alle cookies, skal du i hvert fald bage dem på 2, måske 3 bageplader. Du må IKKE trykke dem flade!
Drys cookie-kuglerne med lidt havsalt og bag dem, til de er blevet gyldne i kanten. Er de små, skal de have omkring 10-12 minutter, og er de store, skal de nok have 13-15. Hold øje da de ovne er forskellige.
Lad dem køle af i 10 minutter på bagepladen og flyt dem derefter over på en rist for at køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.