Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

16. april 2020
Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

Vi fortjener lidt lækkert i weekenden ikke? For mig er det lidt svært at kende forskel på hverdage og weekender i øjeblikket, når det hele bliver spredt ud over alle dage, men hjemmebagt kage er da en god måde at gør det, ikke? Jeg stemmer for ja. Og jeg stemmer for, at du overvejer denne cookie kage. Allerførst skal vi lige snakke om det. En cookie som en kage. Eller cookie bars som det vidst hedder i USA. Hvorfor har jeg ikke lavet det før? Det er jo alt det gode ved cookies men med endnu mere af sejheden og cookie dough-delen i midten. Sammen med sprødheden i kanterne og på toppen. Og så er de tilmed nemme at lave. Lidt for nemme.

Og vi snakker ikke kun det lækre ved cookie som kage. Der er også brunet smør. Det bruger jeg simpelthen for sjældent og er nemt, når man alligevel smelter sin smør. Den skal bare smelte lidt længere. Så får du en lækker, brun og nøddeagtig smør, der kun gør kager som denne cookiekage endnu bedre. Og så er der ristede hasselnødder for endnu mere nødde-umph og chokolade. Ingen cookies uden chokolade. Er du overbevist endnu?

Læs også: Verdens bedste cookies / Peanutbutter cookies med chokolade 
Tykke havregrynscookies med dulcey chokolade / Cookies med mælkechokolade og hasselnødder

Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade (ca 8-10 stykker)

 • 150 g smør
 • 80 g sukker
 • 80 g brun farin
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 æg
 • 220 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk flagesalt
 • 100 g chokolade (mælk eller mørk). Vild med choko? Tilføj 50 g mere. 
 • 75 g hasselnødder

Så nemt er det: Start med at riste hasselnødder i ovnen ved 200 grader i cirka 5-8 minutter. Lad dem køle af og nulr derefter skallen af med dine hænder. Smelt så smørret i en lille gryde. Når det er smeltet, skal du skrue ned på middel-lav varme og lad det simre, til smørret begynder at brune og dufte af nødder. Det kan godt tage 5-10 minutters tid. Lad det køle en smule af.

Pisk sukker, brun farin og vaniljesukker med æg i en skål. Pisk det brunede smør i. Pisk også bagepulver og hvedemel i – det skal bare netop blandes. Hak chokolade og hasselnødder groft og pisk dem hurtigt i dejen sammen med flagesalt. Dette skal også netop bare blandes.

Fór en lille form (ca 20 x 20 cm) med bagepapir og tryk cookiedejen ned i. Bag din cookie kage ved 200 grader varmluft i cirka 15-18 minutter (mine fik 18, og jeg ville hellere have givet dem et minut mindre end mere). Kagen skal stadig være blød og vil sætte sig, når den køler af. Men den skal også være lidt ubagt i midten – det er det, der gør den god.

  Svar