Banankage med karamelliserede bananer

Banankage med karamelliserede bananer

Jeg har fundet min nye yndlings banankage. Og her siger du sikkert: “Men Anna, er det ikke lidt meget sagt, når du ikke har prøvet alle banankager i verden?”. Jo måske. Men jeg har alligevel i mine 24 år lavet og smagt mig gennem mange opskrifter, og det her er altså min nye favorit (undskyld alle tidligere opskrifter på banankage her på bloggen). Banankage med karamelliserede bananer er simpelthen måden, jeg vil lave banankage på fremover. Lad mig fortælle dig hvorfor.

Opskrift på banankage med karamelliserede bananer

Jeg fik forleden den ide, at jeg ville prøve at karamellisere mine modne bananer, inden jeg moste dem og vendte dem i dejen. Når man karamelliserer og steger bananerne, så intensiverer man smagen og tilføjer en lidt mørkere karamel-smag og mere saftighed, der klæder en banankage så godt og smager endnu bedre. Min engelske onkel har for mange år siden serveret flamberede, karamelliserede bananer med vaniljeis, og disse karamelliserede bananer sender mig fluks tilbage til dengang. Åh det var godt!

Der er selvfølgelig mørk chokolade i også, som du kan erstatte med mælkechokolade, hvis du er mere til det. Banankagen kan sagtens spises, som den er, men jeg valgte nu alligevel at toppe med kaffeglasur (stærk kaffe og flormelis) og lidt ristede, hakkede hasselnødder. Det gav en skøn bitterhed til den søde kage og kan bestemt anbefales.

Banankage med karamelliserede bananer
Banankage med karamelliserede bananer

Den bedste opskrift på banankage

Ja, jeg ved godt, at det er meget at sige, at det her er den bedste opskrift på banankage. Men jeg har, som skrevet ovenover, smagt en del opskrifter på både banankage og bananbrød, og selvom jeg elsker mit sundere bananbrød og min banankage med kaffe-mascarponecreme, så topper den her med karamelliserede bananer altså. Det giver nemlig den lækreste, intense banan- og karamelsmag og en super saftig kage, der holder sig frisk i flere dage. Jeg har bagt det i en rugbrødsform, så man måske endda kan sige, at det er et bananbrød. Du kan også sagtens bage den i en springform.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Banankage med karamelliserede bananer
Banankage med karamelliserede bananer
Banankage med karamelliserede bananer

Banankage med karamelliserede bananer

Den bedste opskrift på banankage har du her. Den er med karamelliserede bananer og mørk chokolade og er saftig og super lækker med en intens banan/karamelsmag. Jeg har toppet med kaffeglasur af stærk kaffe og flormelis, men det kan også sagtens spises, som den er. Opskriften er til 8-10 personer.
5 fra 8 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse50 minutter

Ingredienser

 • 200 g smør (stuetemperatur)
 • 100 g sukker
 • 4 bananer (store og godt modne)
 • 100 g brun farin
 • 3 æg
 • 1 dl græsk yoghurt (10 %)
 • 200 g hvedemel
 • ½ tsk fint salt
 • 1 tsk natron
 • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Karamelliserede bananer

 • Start med at smelte 50 g smør på en stor pande. Drys 50 g sukker over.
 • Skræl bananerne, halver dem på langs og kom dem på panden med den flade side nedad.
 • Lad dem karamellisere ved middel-høj varme, til de får farve (det tager nok 4-5 minutter). Vend dem om og giv dem et par minutter på den anden side også.
 • Lad dem afkøle helt og mos dem så.

Banankage

 • Pisk de resterende 150 g (stuetempereret) smør luftigt med brun farin og de resterende 50 g sukker.
 • Pisk æggene i ét ad gangen.
 • Vend græsk yoghurt og de afkølede, moste karamelliserede bananer i med en dejskraber.
 • Sigt hvedemel, salt og natron i og vend det sammen. Hak chokoladen groft og vend også det i.
 • For en rugbrødsform eller springform med bagepapir og hæld dejen i.
 • Bag banankagen ved 170 grader varmluft i cirka 50 minutter. Kom evt. staniol over, hvis den bliver for mørk på toppen inden.
 • Lad kagen køle af, hvis du topper med glasur eller lignende. Ellers smager den også godt lun og kan holde sig frisk et par dage på køl.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments