Sundere banankage med chokolade og mandler

Sundere banankage med chokolade

Denne sundere banankage er en af mine favorit kager, og så er den oven i købet sundere end mange andre kager. Jeg tror forresten, at den er blevet bagt mindst 20 gange hjemme hos mig – man går bare aldrig galt i byen med denne kage.

Banankagen er fugtig og svampet, som en god banankage skal være, og så er den fyldt med store chokoladestykker og ristede mandler. Du kunne måske også kaldet det er bananbrød. Det er slet ikke til at tro, at det faktisk er en sundere banankage, og det er blandt andet det, der gør den til en af mine favoritter.

Jeg har også forsøgt mig med en version med blåbær, som virkelig også er lækker. Her skal du bare tilføje en stor håndfuld friske blåbær sammen med chokolade og mandler. Det kunne også være revet squash og kardemomme eller hindbær og hvid chokolade.

Find endnu flere opskrifter på sundere søde sager lige her.

Sundere banankage med chokolade

Sundere banankage med chokolade (8-10 personer)

  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 3 modne bananer 
  • 20 gram smeltet smør
  • 1 stor tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Et drys salt
  • 110 g hvedemel
  • 50 g mandler 
  • 100 g chokolade 
Så nemt kan det gøres: Start med hakke mandlerne groft. Kom dem i ovnen i 5 minutter ved 180 grader (dette kan undlades, men det smager altså bedst). Lad dem køle af. Pisk sukker og æg luftigt i en skål. Mos bananerne med en gaffel og rør det ned i æggemassen sammen med det smeltede smør. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, mel og salt i dejen.
Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.Kom dejen ned i en smurt form (jeg brugte en aflang rugbrødsform på 28 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad din banankage køle af inden du spiser den.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments