Sundere banankage med chokolade og mandler

5. maj 2013
Sundere banankage med chokolade

Denne sundere banankage er en af mine favorit kager, og så er den oven i købet sundere end mange andre kager. Jeg tror forresten, at den er blevet bagt mindst 20 gange hjemme hos mig – man går bare aldrig galt i byen med denne kage.

Banankagen er fugtig og svampet, som en god banankage skal være, og så er den fyldt med store chokoladestykker og ristede mandler. Du kunne måske også kaldet det er bananbrød. Det er slet ikke til at tro, at det faktisk er en sundere banankage, og det er blandt andet det, der gør den til en af mine favoritter.

Jeg har også forsøgt mig med en version med blåbær, som virkelig også er lækker. Her skal du bare tilføje en stor håndfuld friske blåbær sammen med chokolade og mandler. Det kunne også være revet squash og kardemomme eller hindbær og hvid chokolade.

Find endnu flere opskrifter på sundere søde sager lige her.

Sundere banankage med chokolade

Sundere banankage med chokolade (8-10 personer)

  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 3 modne bananer 
  • 20 gram smeltet smør
  • 1 stor tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Et drys salt
  • 110 g hvedemel
  • 50 g mandler 
  • 100 g chokolade 
Så nemt kan det gøres: Start med hakke mandlerne groft. Kom dem i ovnen i 5 minutter ved 180 grader (dette kan undlades, men det smager altså bedst). Lad dem køle af. Pisk sukker og æg luftigt i en skål. Mos bananerne med en gaffel og rør det ned i æggemassen sammen med det smeltede smør. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, mel og salt i dejen.
Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.Kom dejen ned i en smurt form (jeg brugte en aflang rugbrødsform på 28 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad din banankage køle af inden du spiser den.
  • Reply
    Aivia
    13. maj 2013 at 11:40

    mums mums siger jeg bare!!

  • Reply
    Anna
    14. maj 2013 at 10:45

    Hvor er du sød! <3
    knus

  • Reply
    Louise Petersen
    25. januar 2014 at 6:44

    Hvor stor er din rugbrødsform?

  • Reply
    Anna
    25. januar 2014 at 9:52

    Hej Louise. Det er en 28 cm rugbrødsform, den er ikke så stor…
    Vil meget gerne høre, hvad du synes?
    Det er en af mine yndlings lidt sundere kager 🙂

  • Reply
    Louise Petersen
    26. januar 2014 at 10:48

    Tak 🙂 glæder mig til at prøve det. Elsker bare banan-Choko kager. Har selv kun lavet det i form af muffins. Blir spændende at prøve den her opskrift. Den ser god svampet ud og ikke tør

  • Reply
    Anna
    31. januar 2014 at 10:27

    Den er så god den her opskrift! Elsker den! – især fordi den er lidt sundere, men det kan overhovedet ikke smages. Den er svampet og slet ikke tør. Glæder mig til at høre, hvad du synes? 😉
    kh Anna

  • Reply
    Louise Petersen
    1. februar 2014 at 14:22

    Skøn skøn opskrift 🙂 har du også en god squashkage ?

  • Reply
    Anna
    1. februar 2014 at 23:31

    Det er jeg glad for du synes! Nej ikke endnu, men har tænkt mig at eksperimentere med det på et tidspunkt 😉 – tænker, at man måske godt kunne komme squash i denne, og skrue lidt ned for bananmængden

  • Reply
    Amalie
    5. november 2014 at 23:28

    Serverede kagen for min kæreste i dag, som ellers ikke bryder sig om banankage. Han elskede den, og sagde det var noget af det bedste jeg hidtil har serveret for ham 😀 og det er en del! Hehe. Så helt sikkert ikke sidste gang den bliver bagt 🙂 hehe

    • Reply
      Anna
      6. november 2014 at 8:25

      Hej Amalie,
      hehe det er jeg virkelig glad for at høre! Den er bare go, den kage 😉
      kh Anna

  • Reply
    Banankage med chokolade og nødder | Provinsmor
    6. november 2014 at 9:54

    […] men den når absolut ikke denne til sokkeholderne! Opskriften stødte jeg på hos bloggeren Anne-Mad. En blog som jeg klart kan anbefale andre at smutte forbi, hvis de lige som mig, godt kan lide at […]

  • Reply
    Turkan yurdakul emlik
    31. august 2015 at 21:59

    Super nem at lave… Jeg er ikke god i en køkken, og slet ikke god til at lave kager. Men det lykkes mig denne gang 1000 tak

    • Reply
      Anna
      1. september 2015 at 17:32

      Det er jeg glad for at høre! Den er nemlig rimelig nem at lave 🙂

  • Reply
    Mums
    17. september 2015 at 19:06

    kan man godt bruge æbler istedet for ?
    og kan man godt bruge to bananer i stedet for tre?

    • Reply
      Anna
      17. september 2015 at 19:33

      Æbler i stedet for hvad? Bananer?
      Jeg har faktisk ikke lige prøvet det, men så skal du ihvertfald koge det til æblemos og lade det køle af, og så bruge det i stedet for bananmosen – lad mig gerne høre, hvordan det går! 😉
      Ja du kan godt bruge 2 bananer, hvis de er store.

  • Reply
    Josefine
    16. november 2015 at 9:01

    Kan man godt lave den aftenen før og derefter opbevare den i køleskabet til servering dagen efter?

    • Reply
      Anna
      16. november 2015 at 10:26

      Hej Josefine.
      Det kan du i hvert fald!
      Hvis du spørger mig, bliver den faktisk næsten kun bedre efter en nat på køl 😉

      • Reply
        Josefine
        16. november 2015 at 11:06

        Super, tak for hurtigt svar! 🙂

  • Reply
    thomas
    1. december 2015 at 18:58

    Jeg prøver med Nutella istedet for chokolade. bare til variation. Den er super lækker.

    • Reply
      Anna
      1. december 2015 at 19:08

      Mums det lyder også for lækkert!
      Måske med ristede hasselnødder også? 😉

  • Reply
    Amalie
    18. december 2015 at 14:57

    De 45 min. På 185 grader er det med varmluft eller over og under varme? (:

    • Reply
      Anna
      18. december 2015 at 16:15

      Hej Amalie!
      Jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg har skrevet andet – så her er det 185 grader varmluft 🙂

  • Reply
    Trine
    18. marts 2016 at 11:37

    Har et enkelt spørgsmål. Der står i et andet spørgsmål om det er med varmluft, svaret var ja. Hvorfor. Har lært at når man bager kager, skal man undgå varmluft for ellers bliver den tør. Vil bare hører hvorfor? Bliver den bedre, luftig?

    • Reply
      Anna
      18. marts 2016 at 11:46

      Hej Trine. Det var faktisk et virkelig godt spørgsmål!
      Jeg har næsten altid brugt varmluft, da jeg ved, at varmen fordeles bedre i ovnen og bagningen/stegningen derfor bliver mere ensartet. Jeg har aldrig haft problemer med, at det skulle blive for tørt i modsætning til almindelig ovn.
      Jeg håber, at du kan bruge svaret 🙂

  • Reply
    Birthe Filtenborg
    11. maj 2016 at 11:18

    supergod men jeg kortede bagetiden ned til ca38 min

    • Reply
      Anna Bartels
      11. maj 2016 at 11:34

      Det er jeg glad for at høre Birthe 🙂
      God dag!

  • Reply
    Sofie
    22. oktober 2016 at 18:08

    Hejsa 🙂 Hvor længe kan den holde i køleskabet ( hvor mange dage inden kan jeg bage den da jeg har lidt travlt op til når dem sksl bruges)? Kan den fryses ? 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      22. oktober 2016 at 18:40

      Hej Sofie 🙂
      Du kan sagtens bage den et par dage (3 dage tror jeg er okay) inden og lade den stå i køleskabet.
      Jeg har ikke prøvet at fryse den, men jeg vil anbefale dig at lade den stå på køl – den bliver nemlig ikke tør 😉

  • Reply
    Heidi
    14. december 2016 at 20:50

    Jeg har erstattet det smeltede smør, med saften fra en appelsin, og revet skal fra appelsinen. Tilsatte også lidt knust kardemomme

    • Reply
      Anna Bartels
      15. december 2016 at 9:37

      Det lyder spændende! Blev det godt Heidi? 🙂

  • Reply
    Amanda
    8. marts 2017 at 16:58

    Jeg er ved at lave kagen lige nu 😀 laver den til min dejligste mand kommer hjem fra arbejde

    • Reply
      Anna Bartels
      8. marts 2017 at 19:14

      Hvor er det skønt! Bare det var mig, der kom hjem til hjemmebagt banankage 😉
      Håber I kan lide den!

  • Reply
    Huda Latif
    30. maj 2017 at 15:50

    Jeg ville lige spørge om jeg ikke kan lad være med at sætte sukker i

    • Reply
      Anna Bartels
      30. maj 2017 at 19:08

      Hej Huda.
      Jeg ville ikke undlade sukkeret, da du starter med at piske det sammen med æg, hvilket giver en luftig konsistens.
      Du kan måske prøve at halvere sukkermængden?
      Skriv endelig hvad du kaster dig ud i 🙂

  • Reply
    Michelle
    3. maj 2018 at 23:05

    Tusind tak for en lækker opskrift!
    Den sidder bare lige i skabet! 😋

    • Reply
      Anna Bartels
      4. maj 2018 at 9:08

      Det er så dejligt at høre Michelle!
      Og tak fordi du lægger en kommentar 😀

  • Reply
    Janni
    7. juni 2018 at 13:02

    Kan den fryses og stadig være god?

    • Reply
      Anna Bartels
      7. juni 2018 at 13:15

      Hej Janni.
      Det har jeg faktisk ikke prøvet – men mon ikke?
      Den kan dog sagtens holde sig en uges tid på køl 🙂
      Kh Anna

Svar

Instagram