Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

Vi fortjener lidt lækkert i weekenden ikke? Cookie kage er lige sagen. For mig er det lidt svært at kende forskel på hverdage og weekender i øjeblikket, når det hele bliver spredt ud over alle dage, men hjemmebagt kage er da en god måde at gør det, ikke? Jeg stemmer for ja. Og jeg stemmer for, at du overvejer denne cookie kage.

Cookie møder kage i en cookie kage

Allerførst skal vi lige snakke om det. En cookie som en kage. Eller cookie bars som det vidst hedder i USA. Hvorfor har jeg ikke lavet det før? Jeg elsker selv cookies og har faktisk også en favorit chocolate chip cookies. Men en cookie kage kan virkelig også noget. Det er jo alt det gode ved cookies men med endnu mere af sejheden og cookie dough-delen i midten. Sammen med sprødheden i kanterne og på toppen. Og så er de tilmed nemme at lave. Lidt for nemme.

Og vi snakker ikke kun det lækre ved cookie som kage. Der er også brunet smør. Det bruger jeg simpelthen for sjældent og er nemt, når man alligevel smelter sin smør. Den skal bare smelte lidt længere. Så får du en lækker, brun og nøddeagtig smør, der kun gør kager som denne cookiekage endnu bedre. Og så er der ristede hasselnødder for endnu mere nødde-umph og chokolade. Ingen cookies uden chokolade. Er du overbevist endnu?

Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade
Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade

4.65 fra 14 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse18 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 80 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 220 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk flagesalt
  • 100 g chokolade (mælk eller mørk. Vild med choko? Tilføj 50 g mere.)
  • 75 g hasselnødder

Noter

Denne cookie kage kan både opbevares, lukket til, på køkkenbordet eller i køleskabet og holder sig lækker i flere dage. 

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i cirka 5-8 minutter.
  • Lad dem køle af og nulr derefter skallen af med dine hænder.
  • Smelt imens smørret i en lille gryde. Når det er smeltet, skal du skrue ned på middel-lav varme og lade det simre, til smørret begynder at brune og dufte af nødder. Det kan godt tage 5-10 minutters tid.
  • Pisk sukker, brun farin og vaniljesukker med æg i en skål.
  • Pisk det brunede smør i.
  • Pisk også bagepulver og hvedemel i – det skal bare netop blandes.
  • Hak chokolade og hasselnødder groft og pisk dem hurtigt i dejen sammen med flagesalt. Dette skal også netop bare blandes.
  • Fór en lille form (ca 20 x 20 cm) med bagepapir og tryk cookiedejen ned i.
  • Bag din cookie kage ved 200 grader varmluft i cirka 15-18 minutter (mine fik 18, og jeg ville hellere have givet dem et minut mindre end mere).
  • Kagen skal stadig være blød og vil sætte sig, når den køler af. Men den skal også være lidt ubagt i midten – det er det, der gør den god.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments