Sprød paneret kylling

Sprød paneret kylling

Det her er måske min yndlingsmåde at spise kylling. Sprød paneret kylling. Det er selvfølgelig også nemt at sige, for smager alt, der er paneret ikke også godt? Jovist, men ikke alene smager den her panerede kylling godt, fordi den er paneret. Man formår også at holde bedre på saften i kyllingen, og den er derfor sværere at stege tør, hvilket jeg synes er nemt med et stykke kyllingebryst.

Opskrift på sprød, paneret kylling

Det er jo egentlig ikke fordi, at det er en særlig svær opskrift, men jeg synes alligevel, at I skulle have den. For den er god at have i ærmet, og det kan peppe det fleste retter med kylling op. Det er derudover en nem opskrift på kylling, som ikke tager mere end 15 minutter at lave, og den er god på både hverdagsaftener som til dage, hvor du får gæster på besøg – både børn og voksne, for man går aldrig rigtig galt i byen med paneret kylling.

Er du vild med paneret kylling, så skal du også prøve mine opskrifter på salat med paneret feta eller sticky panko blomkål.

Sprød paneret kylling 1
Burger med sprød kylling

Sådan laver du nemt et saftig stykke stegt kyllingbryst

Det er nemt at lave paneret kylling, og som sagt er det også nemmere at bibeholde noget af al den gode saft. Det eneste du skal bruge udover kyllingebryster er hvedemel, æg og rasp og så lidt salt og olie til stegning. Jeg flækker altid brystet i to, så du får to tynde bryster – det er meget nemmere at stege, og der er til flere mennesker med mindre kød. Smart. Du kan også banke brysterne flade til en tykkelse på omkring 1-2 cm og så skære dem ud i mindre stykker, som du så panerer. Sørg endelig for at lade kødet trække i 5 minutters tid efter, så saftig bliver i kødet, når du skærer det.

Hvad kan jeg bruge paneret kylling til?

Åha, der er jo rigtig mange muligheder her. Jeg selv serverede det til en omgang citronpasta med masser af urter (opskriften kommer snart, og læser du dette i fremtiden, så kan du sikkert finde den her på bloggen, hvis jeg har glemt alt om at indsætte link). Jeg er dog også vild med at bruge det i en kyllingeburger med chilimayo, syltede rødløg og avocado. Du kan også bruge det i en salat med pestodressing, til at peppe en klassisk cæsar salat op eller som den italienske ret chicken parmesan med tomatsauce og gratineret i ovnen med mozzarella.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Sprød paneret kylling nem lækker opskrift
Sprød paneret kylling

Sprød paneret kylling

En nem opskrift på sprød paneret kylling med rosmarin. Giver en saftig og velsmagende kylling lavet på kyllingebryster. Opskriften giver 4 stk af hvert et halvt bryst.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 stk
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 stk æg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl rasp
  • salt
  • smagsneutral olie
  • 4 kviste rosmarin (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne eventuelle sener eller andet fra kyllingen. Skær det herefter over gennem midten, så du får to flade kyllingebryster af hvert bryst.
  • Tag tre tallerkener frem. Pisket ægget i det første, bred mel ud i den næste og rasp i den tredje. Krydr rasp og mel med lidt salt.
  • Varm en stor pande op til høj middelvarme med olie, så det dækker bunden. Kom rosmarinkiste på.
  • Dyp hvert stykke kylling først i mel, så æg og til sidst rasp.
  • Steg kyllingen omkring 2-4 minutter på hver side til gyldent og sprødt. Det skal ikke have lang tid men netop være tilberedt.
  • Lad kyllingen trække i 5 minutters tid. Evt. på en tallerken med et stykke køkkenrulle, der kan suge overskydende olie.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments