Cæsar salat med sprød kylling

Cæsar salat med sprød kylling

Jeg får virkelig lyst til salater og frisk, sprød mad, når varmen og solen kommer. Det skal være let men godt, og det skal stadig mætte og tilfredstille sanserne. Og jeg er og har altid været en ret stor fan af cæsar salat, som i min mening har alle ovenstående ting. Sprødt, knasende, friskt og let men også snasket og fedtet.

Opskrift på Cæsar salat

Min version af cæsar salat er ret klassisk i de fleste elementer. Salat, kylling (i nogle versioner), brødcroutoner, ost og dressing. Nogle gange tilføjer jeg lidt ekstra grønt i form af tomater eller grillede grøntsager. Jeg laver dog altid hvidløgscroutoner og paneret, sprødstegt kylling. Og hjemmelavet dressing selvfølgelig. Det hæver den lige til et nyt niveau, og det smager så godt. Gør endelig dig selv den tjeneste at lave dressingen selv. Det er virkelig nemt, tager ingen tid og smager så meget bedre end de fleste købte versioner.

Er du vild med salater, så skal du også prøve min thai beef salad, min lækre quinoasalat med varmrøget laks og gomadressing eller en frisk melonsalat med mozzarella, avocado og parmaskinke

Cæsar salat med sprød kylling

Cæsar salat med sprød kylling i panko

Cæsar salat, eller ceasar salad om du vil, er en af mine yndlingssalater. En fransk salat som man faktisk ikke skal pille så meget ved. Jeg synes dog alligevel, når man nu er i gang, at man lige så godt lige kan tweake den lidt for en endnu bedre version. Ingen kylling er nogensinde blevet dårligere af at blive paneret og sprødstegt. Og hvidløg er jo bare godt på alt ikke? Især på croutoner. Efter du har prøvet denne, bør du også kaste dig ud i en vegetarisk cæsar salat. Jeg har nemlig lavet en version med bagt knoldselleri, æbler, linser og vesterhavsost.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Cæsar salat med sprød kylling
Cæsar salat med sprød kylling

Cæsar salat med sprød kylling

En lækker cæsar salat – klassisk og lige som den skal være. Dog alligevel med et luksus twist af hvidløgscroutoner og paneret sprød kylling i panko. Opskriften er nok til 2 sultne personer eller 3 alment sultne personer med lidt brød til.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse30 min

Ingredienser

Cæsar salat dressing

  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 3 spsk æblecidereddike
  • ¾ dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
  • 50 g parmesan (eller lignende ost (+ 25 g ekstra til topping))

Cæsar salat

  • 2 stk romainesalat (eller lignende salat)
  • 2 skiver brød (fx surdejsbrød)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kyllingebryster
  • 1 æg
  • dl panko rasp
  • 1 dl hvedemel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dressingen ved at komme æggeblommer, sennep, æblecidereddike og ost op i en høj beholder.
  • Blend det godt sammen med en stavblender og blend derefter olien i lidt ad gangen, i en tynd stråle. Nu skulle du gerne have en cremet og tyknet dressing.
  • Blend et par spsk vand med, så konsistensen bliver en smule mere flydende og smag til med salt og peber. Stil den på køl.
  • Skær brødet i små tern og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend det i et par spsk olie, salt og et presset fed hvidløg.
  • Bag dem til sprøde croutoner ved 175 grader varmluft i cirka 10 minutter.
  • Fjern eventuelle sener eller snask fra kyllingebrysterne og bank dem lidt flade med en kagerulle – læg gerne et stykke film imellem, så der ikke kommer råt kød på rullen.
  • Kom mel i en dyb tallerkenen, pisket æg i en anden og panko vendt med salt og peber i en tredje.
  • Vend først kylling i mel, så æg og til sidst rasp.
  • Varm en stor pande med godt med olie op til høj middelvarme og steg kyllingebrysterne, til de er gyldne på begge sider. Mine fik cirka 3 minutters tid på hver side. Lad dem hvile 5 minutter, inden du skære dem i skiver.
  • Skyl salaten godt og dup den tør. Bræk den i mindre stykker og fordel i et fad eller stor skål. Vend med halvdelen af dressingen. Vend med kylling og croutoner og top flager af ost og den resterende dressing.

Klassisk fransk salat

Cæsar salat er bare en skøn, klassisk fransk salat også kaldet ceasar salad. Du har sikkert smagt den før. Den består helt klassisk romaine salat og brødcroutoner vendt med en dressing, der blandt andet består af æg, citron, olie, ansjoser, sennep, parmesan og peber. Traditionelt tror jeg ikke, at der er kylling i, men det fåes efterhånden de fleste andre steder. I min mening gør kyllingen den også til en måltidssalat, der kan spises, som den er. Jeg bruger ikke ansjoser i min dressing, men jeg lover smæk på smagen alligevel. Er du vild med ansjoser, blender du bare 1-2 fileter med i dressingen.

Nem og lækker salat med kylling

Cæsar salat er bare en super nem og lækker salat med kylling. Den er perfekt til aftensmad eventuelt med lidt brød til, men den er også super til frokost eller på madpakken. Du kan gøre det endnu nemmere ved “bare” at stege kyllingebrysterne på panden, som de er. Men lov mig lige at prøve den sprøde kylling også?

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments