Go Back
+ servings
Sprød paneret kylling

Sprød paneret kylling

En nem opskrift på sprød paneret kylling med rosmarin. Giver en saftig og velsmagende kylling lavet på kyllingebryster. Opskriften giver 4 stk af hvert et halvt bryst.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 stk
Forberedelse15 minutter

Ingredients

  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 stk æg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl rasp
  • salt
  • smagsneutral olie
  • 4 kviste rosmarin (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne eventuelle sener eller andet fra kyllingen. Skær det herefter over gennem midten, så du får to flade kyllingebryster af hvert bryst.
  • Tag tre tallerkener frem. Pisket ægget i det første, bred mel ud i den næste og rasp i den tredje. Krydr rasp og mel med lidt salt.
  • Varm en stor pande op til høj middelvarme med olie, så det dækker bunden. Kom rosmarinkiste på.
  • Dyp hvert stykke kylling først i mel, så æg og til sidst rasp.
  • Steg kyllingen omkring 2-4 minutter på hver side til gyldent og sprødt. Det skal ikke have lang tid men netop være tilberedt.
  • Lad kyllingen trække i 5 minutters tid. Evt. på en tallerken med et stykke køkkenrulle, der kan suge overskydende olie.