Chicken parmesan

Chicken parmesan

Sprød, paneret og saftig kylling i en smagsfuld tomatsauce med gratineret mozzarella på toppen… Chicken parmesan. Eller parmesan kylling om du vil. Har jeg din opmærksomhed? Allerførst velkommen tilbage efter sommeren. Jeg har holdt lidt fri, men jeg er samtidigt også for alvor startet op på mit (andet) fuldtidsarbejde, og det betyder også, at der ikke er alverdens tid til at lave mad. Men I kommer ikke til at slippe for mig. I kommer måske ikke altid til at høre noget fra mig 3 gange om ugen – det kommer til at være lidt mere ad hoc, og når det passer. Men lysten og glæden er der stadig, og jeg glæder mig til at komme i gang.

Opskrift på chicken parmesan ala chicken parmigiana

Jeg har glædet mig ret meget til at dele denne opskrift med jer. Nogle kalder den chicken parmesan, andre chicken parmigiana og resten måske bare parmesankylling. Uanset hvad smager den GODT. Den er smovset, den er lækker og den er fuld af smag. Det er altså noget nær den perfekte opskrift på kylling og er blevet en af mine favoritter.

Chicken parmesan består af panerede kyllingebryster med hvidløg og persille, der steges sprøde på panden, lægges i et bad af smagsfuld tomatsauce og toppes med frisk mozzarella, inden den gratineres i ovnen. Det giver altså en super lækker og saftig kylling, der passer perfekt med en frisk grøn salat til. Jeg har serveret den til en salat med feldsalat og agurk i en syrlig soya-fiskesauce-lime-sukker dressing. Lidt utraditionelt men syren og sprødheden balancerede den lidt tungere kylling ret godt.

Er du på udkig efter inspiration til at peppe et kyllingebryst lidt op? Så skal du tjekke mine fyldte kyllingebryster med flødeost, pesto og tomater, min honning- og soyamarineret kylling med hvidløgsris og grønt eller mine ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter.

Chicken parmesan

Parmesan paneret kylling i tomatsauce med mozzarella

Denne ret er vist nok amerikansk, selvom den smager lidt af Italien, hvis du spørger mig. Og måske ikke så kendt i Danmark. Men den kan altså også bare kaldes parmesan paneret kylling i tomatsauce med mozzarella. Det er en perfekt ovnbagte kylling, smovseret, hyggemad eller comfort food om du vil til hele familien. Børn og voksne vil slupre den i sig, og du vil kunne servere den til både hverdag og gæster i weekenden.

Hvad skal jeg servere til min kylling?

Til din chicken parmesan kan jeg anbefale dig at servere en frisk salat og evt. lidt brød. Det kunne være en jordbærsalat med avocado og feta, en spinatsalat med syltede rødløg, balsamico og kerner eller en asiatisk grøn salat.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Chicken parmigiana opskrift
Chicken parmesan

Chicken parmesan

Opskriften på den italienske klassiker chicken parmesan eller chicken parmigiana, som den også kaldet. En parmesan paneret kyllinge sprødstegt og derefter lagt i et bad at tomatsauce og bagt færdig i ovnen med gratineret mozzarella. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min
Hviletid15 min

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster (store eller 3 mindre)
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 2 dl panko rasp
  • 1 dl parmesan (fintrevet)
  • 1 glas tomatsauce (ca 600-700 ml (købt eller hjemmelavet*))
  • 1 mozzarella (kugle)
  • olie til stegning
  • salt og peber

Noter

Laver du din egen tomatsauce får du lige en hurtig opskrift herfra: Steg 1 finthakket løg og 2 fed hvidløg ved middelvarme i lidt olie i en gryde til bløde. Tilsæt et par spsk tomatpure, 5 finthakkede soltørrede tomater, 1 dåse hakkede tomater (eller nogle friske tomater hakket fint), et skvæt balsamico, salt, sukker og peber. Lad det simre i 10 minutters tid. Mangler den lidt smag, kan du tilsætte en grøntsagsbouillon. Blend saucen, smag til og så er den klar. 

Fremgangsmåde

  • Fjern eventuelle fedt eller sener fra kylling og skær dem over på midten (som skulle du skære en lomme i brystet – bare hele vejen igennem), så du får 4 flade kyllingebryster.
  • Hak hvidløg og en håndfuld frisk persille fint og pisk det sammen med æg og et drys salt og peber i en skål.
  • Vend kyllingen rundt i æggeblandingen og stil det på køl i minimum 15 minutter og op til 12 timer.
  • Bland panko rasp og fintrevet parmesan i en dyb tallerken.
  • Varm en pande op til høj varme med rigeligt olie (det skal dække bunden af panden).
  • Vend de halverede kyllingebryster godt i panko-blandingen og steg dem gyldne og sprøde på panden – evt. af to omgange. De skal ikke have mere end 1-2 minutter på hver side, da de bages færdige i ovnen.
  • Hæld 3/4 af tomatsauce i et ovnfast fad. Placer de sprøde kyllingebryster ovenpå og en skefuld tomatsauce i midten af hvert kyllingbryst (det skal ikke dække hele kyllingen, da der gerne skulle være lidt sprøde kanter tilbage).
  • Skær mozzarella i skiver og læg dem ovenpå kylling. Drys gerne med lidt ekstra fintrevet parmesan og finthakket persille.
  • Giv kyllingen det sidste i ovnen ved 200 grader i cirka 10-15 minutter, til mozzarellaen er gylden på toppen.

Nem og lækker hverdagsmad: Kylling i ovn med tomatsauce og ost

Er du på udkig efter en aftensmad til hverdagen, der skal være lækker men samtidigt også forholdsvis simpel, nem og hurtig. Så tror jeg, at du skal prøve denne chicken parmesan. Det er netop en lækker hverdagsret til både børn og voksne. Du skal panere kylling og stege den brun på begge sider, og så skal den bare i et fad med en god tomatsauce (hjemmelavet eller købt for en hurtigere version) og toppes med mozzarella. Og så skal den bare hygge sig færdig i ovnen. I mellemtiden kan du bikse en hurtig salat sammen, og så er der lækker aftensmad til hele familien på 45 minutter.

Parmesan paneret kylling med tomatsauce
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments