Asiatisk salat med edamamebønner, avocado og ingefær-limedressing

Asiatisk salat med edamamebønner, avocado og ingefær-limedressing

Asiatisk salat med edamamebønner, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing. I sommerferien var jeg til en større familieforsamling, hvor alle stod for hver deres del af maden. Vi mor og jeg havde bagt foccaciabrød og lavet saltede mandler + masse dips som pestohummus og varmrøget laksesalat til, og min tante tog en lækker asiatisk salat med til det grillede kød, som andre i min familie stod for. Jeg kunne slet ikke dy mig fra at spørge ind til opskriften, så jeg fik en lang liste med hjem med alle ingredienserne, og så kunne jeg ellers selv prøve mig frem efter mængderne. Det gjorde jeg faktisk allerede dagen efter.

Grøn asiatisk salat

Salaten er asiatisk inspireret og fyldt med frisk spinat, edamamebønner, sukkerærter, æble, avocado og agurk, og så er den vendt med en syrlig-sød dressing lavet på friske koriander, lime, appelsinsaft og honning med et kick fra ingefær også. Det hele er toppet med ristede, saltede græskarkerner. Den er super sprød, fyldt med forskellige konsistenser: har både det søde, det syrlige, det knasende, det bløde og det saftige. Det er virkelig blevet en ny favoritsalat herhjemme!

Asiatisk grøn salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing

Grøn salat til kød, grill og fisk

Denne salat er perfekt til grill og til kød, kylling og fisk. Den er fuld af smag men samtidigt også forholdsvis simpel, frisk og let. Den ville også være super at servere som en del af en buffet eller bare med noget lækkert friskbagt brød til. Det kunne eksempelvis være et lækkert grydebrød aka. verdens bedste brød.

Asiatisk grøn salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing
Asiatisk salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing

Asiatisk salat med avocado og ingefær-limedressing

Opskriften på en let og frisk asiatisk salat som tilbehør til kød eller fisk til 4 personer
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min

Ingredienser

  • 75 g frisk spinat
  • 100 g sukkerærter
  • 200 g edamamebønner (løse fra frost)
  • 1 æble
  • ½ agurk
  • 2 stk avocado
  • 1 bundt friske koriander
  • 2 cm frisk ingefær (skrællet)
  • 1 tsk honning
  • ½ lime
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1,5 dl græskarkerner
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Rist græskarkerner på en pande med 1 spsk olivenolie og et drys salt, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra.
  • Skyl spinat og dup det tørt i et viskestykke.
  • Blend halvdelen af de friske koriander med ingefær, lime- og appelsinsaft, honning og et drys salt og peber – fx med en stavblender.
  • Smag dig frem med honning og lime.
  • Skær sukkerærter i aflange strimler og æble, avocado og agurk i tern.
  • Vend det hele sammen og top med resten af de friske koriander + alle de ristede græskarkerner.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments