Saltmandler

Saltmandler

Jeg vil starte det nye år med en opskrift på den mest lækre og meget nemme snack, nemlig disse saltmandler. Jeg håber, at I alle havde en rigtig dejlig nytårsaften med fest, god mad og glade mennesker. Nu tager vi hul på 2015, og jeg glæder mig til at se, hvad dette år bringer. I dag får I en opskrift på en sund, lækker og ikke mindst nem snack.

Opskrift på saltmandler

Saltmandlerne er som sagt en rigtig god snack. Jeg lavede dem som en del af hjemmelavede julegaver i år, men de er også rigtig gode som værtindegave, appetizer med et koldt glas hvidvin eller bare som en sund snack. Mandlerne er saltede og derefter ristede i ovnen, og det giver virkelig en god smag til nødderne. Spis dem som appetizer, snack, på farten, i madpakken eller kom dem oven på salater. Du kan helt sikkert også lave saltede hasselnødder, valnødder, cashewnødder og meget mere. Brug endelig opskriften som basis.

Saltmandler

Hvad kan jeg bruge saltmandler til?

Jeg spiser dem mest som snack. Det giver dig nemlig mæthed, salt, sprødhed og gode fedtstoffer. Er du på udkig efter opskrifter med saltmandler, så kan jeg blandt andet anbefale dig at bruge dem i en salat med stegte gulerødder og halloumi eller en anden salat med smørstegt blomkål og granatæble. Jeg spiser dem også på yoghurt og havregrød.

Saltmandler

Saltmandler

Lækre, sprøde og nemme saltmandler. Opskriften kan skaleres op eller ned, men det giver dig de bedste saltede mandler til snack, drys og meget mere.
5 fra 1 stemme
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse20 minutter
Trækketid25 minutter
I alt47 minutter

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 200 ml vand (kogende)
  • 3 spsk salt

Fremgangsmåde

  • Rør kogende vand sammen med salt i en skål.
  • Når saltet er opløst, skal du komme mandlerne i og dække skålen med et stykke stanniol og lade mandlerne trække i saltvandet i 20-30 minutter.
  • Hæld vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir.
  • Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader i cirka 20 minutter.
  • Lad saltmandlerne afkøle og opbevar dem i en lufttæt boks.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments