Salat med stegte gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

28. februar 2018

Salat med stegte gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Salat med stegte gulerødder, granatæble, grillost og salte mandler. Denne smukke og simple salat lavede jeg for et par uger siden. Jeg havde lyst til noget frisk og sprødt og salt, og så kiggede jeg i skabene og fandt ingredienserne til denne skål frem. Hvis du allerede har saltmandler, tager den ingen tid at lave. Hvis ikke, tager det faktisk heller ikke så lang tid. Og du kan snyde med almindelige, ristede mandler, hvis du føler dig lidt doven. Men det smager nu godt med saltmandler.

Kombinationen af de bagte gulerødder, den stegte og let salte grillost, de syrligt søde granatæblekerner og de ristede, saltede mandler. Det er altså ret godt. Og du kan nemt udskifte, med hvad du har i hytten. Brug andre oste, andre nødder, andet frugt eller rodfrugter. Du kan også toppe med tahindressing i stedet eller lave den til et samlet måltid ved at tilsætte kulhydrat i form af linser, bønner, pasta eller lignende. Du kan også spise salaten som tilbehør til kød, fisk eller kylling og tage resterne med på madpakken.

Læs flere gode salater: Lun spidskålssalat med æbler, dadler og mynte / Grillet salat med appelsiner, gulerødder og grillost / Smørstegt blomkål med granatæbler og saltede mandler / Grillost-kålsalat med avocado, granatæble og tahindressing

Salat med stegte gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Salat med stegte gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Salat med stegte gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler (tilbehør til 4 personer)

 • 1 bakke blandede salater
 • 3 store gulerødder
 • granatæblekerner fra 1/2 granatæble
 • 200 g grillost (jeg bruger den fra Taverna)
 • 1 stor håndfuld saltede mandler (jeg bruger altid denne opskrift)
 • olivenolie, citronsaft, salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at lave dine saltmandler, hvis du ikke har gjort det. Skræl gulerødder og skær dem i skrå, tynde skiver. Steg dem på en stor pande i en spsk olivenolie og lidt salt ved middel-høj varme. De skal have cirka 10 minutters tid, til de får lidt farve. Tag dem af panden. Skær derefter grillost i 0,5 cm tynde skiver og steg dem på panden ved middel-høj varme. De skal blive gyldne og sprøde og have et par minutter på hver side. Tag dem af panden og skær dem ud i lidt mindre stykker.

Skyl salat og vend det med citronsaft, et drys olivenolie, friskkværnet peber, bagte gulerødder og granatæblekerner. Hak saltmandlerne groft og kom dem på salaten sammen med grillost.

 • Reply
  Tina
  28. februar 2018 at 14:07

  Uhm en dejlig salat, den skal bestemt prøves:-)
  Hilsner herfra.

  • Reply
   Anna Bartels
   28. februar 2018 at 14:24

   Uh det er dejligt at høre Tina.
   Jeg håber, at du kan lide den!
   Kæmpe solskinshilsen herfra 🙂

Svar