Salat med gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Salat med gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Salat med gulerødder, granatæble, grillost og salte mandler. Denne smukke og simple salat lavede jeg for et par uger siden. Jeg havde lyst til noget frisk og sprødt og salt, og så kiggede jeg i skabene og fandt ingredienserne til denne skål frem. Hvis du allerede har saltmandler, tager den ingen tid at lave. Hvis ikke, tager det faktisk heller ikke så lang tid. Og du kan snyde med almindelige, ristede mandler, hvis du føler dig lidt doven. Men det smager nu godt med saltmandler.

Salat med gulerødder, ost og saltmandler

Kombinationen af salat med gulerødder, den stegte og let salte grillost, de syrligt søde granatæblekerner og de ristede, saltede mandler. Det er altså ret godt. Og du kan nemt udskifte, med hvad du har i hytten. Brug andre oste, andre nødder, andet frugt eller rodfrugter. Du kan også toppe med tahindressing i stedet eller lave den til et samlet måltid ved at tilsætte kulhydrat i form af linser, bønner, pasta eller lignende. Du kan også spise salaten som tilbehør til kød, fisk eller kylling og tage resterne med på madpakken.

Salat med gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler
Salat med gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Salat med gulerødder, granatæble, grillost og saltmandler

Denne salat med gulerødder er perfekt tilbehør til kød eller fisk til 4 personer. Du kan også tilføje korn, byg eller pasta for en måltidssalat til madpakken.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 min

Ingredienser

  • 1 bakke blandede salater
  • 3 gulerødder (store )
  • ½ granatæble
  • 200 g grillost (eller halloumi)
  • 1 håndfuld saltede mandler
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder og skær dem i skrå, tynde skiver.
  • Steg dem på en stor pande i en spsk olivenolie og lidt salt ved middel-høj varme.De skal have cirka 10 minutters tid, til de får lidt farve. Tag dem af panden.
  • Skær derefter grillost i 0,5 cm tynde skiver og steg dem på panden ved middel-høj varme. De skal blive gyldne og sprøde og have et par minutter på hver side.
  • Tag dem af panden og skær dem ud i lidt mindre stykker.
  • Skyl salat og vend det med citronsaft, et drys olivenolie, friskkværnet peber, bagte gulerødder og granatæblekerner.
  • Hak saltmandlerne groft og kom dem på salaten sammen med grillost.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments