Opskrift på grillede marokkanske oksespyd
Det er med at udnytte grillen, imens vejret stadig er godt. Jeg elsker at grille, fordi jeg elsker smagen, man kan få ved at grille kød, fisk og grønsager. Derfor har jeg lavet disse lækre, nemme og saftige marokkanske oksespyd med masser af gode smagsgivere som chili, spidskommen, kanel, persille mm. Det er altså en god måde at pifte sit hakkede kød lidt op, og så er de super nemme at lave.
Hvad skal jeg servere til mine oksespyd?
Disse krydrede og grillede oksespyd passer godt sammen med ovnkartofler, grillede grønsager eller en god salat. Eller måske en kold kartoffelsalat. Hvis du vil have lidt inspiration til salat eller andet tilbehør, så tag et kig på disse links herunder:
- Lun spidskålssalat med æble og dadler
- Gedeostsalat med appelsiner og grillede gulerødder
- Jordbærsalat med fennikel og avocado
- Marokkansk gulerodssalat med tahindressing
- Melonsalat med mynte og cashewnødder
- Smørstegt blomkål med saltmandler
- Bulgursalat med ærter og kirsebær
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Grillede marokkanske oksespyd
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 chili (mild)
- 1 håndfuld frisk persille (finthakket)
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- ⅓ tsk kardemomme
- ½ tsk kanel
- ½ tsk chiliflager
- 1 æg
- 1 spsk havregryn
Fremgangsmåde
- Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
- Halver chili, fjern kernerne og hak også den fint.
- Bland oksekød, løg, hvidløg, chili, persille og alle krydderierne i en skål – gerne med dine hænder. Rør også æg og havregryn i.
- Lad farsen trække på køl i 15 minutter.
- Form dem til aflange, store frikadelle-lignende stykker og stik dem på et spyd.
- Gril dem på grillen på begge sider ved forholdsvis høj varme, til de er gennemstegt. Tiden afhænger af varmen på grillen, men jeg kan fortælle, at jeg gav dem cirka 5-7 minutter på hver side.