Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

21. november 2018

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressingJeg er vild med al marokkansk mad. Tahin, kikærter, mynte, spidskommen, sesam, langtidssimret lam og alt det der. GUF. Måske du har set min guide til Marrakech for et par uger siden? Jeg har taget en del inspiration med hjem og kom samtidigt i tanke om, at jeg fuldstændig har glemt at dele denne lækre opskrift på marrokansk gulerodssalat med jer, som jeg har lavet med søde Katharina fra BeetrootBakery.

Denne marokkanske gulerodssalat består udover strimler af sprøde gulerødder også af saftige appelsiner, syrligtsøde granatæblekerner, sprøde kikærter, frisk mynte og sesam vendt i en cremet tahindressing. Den er perfekt som tilbehør til kød, kylling eller stegt halloumi eller som en mættende salat til frokost, da kikærterne giver noget tyngde til retten. Du vil også sagtens kunne vende fx couscous i for mere mæthed, hvis du vil have et vegetarisk måltid.

Læs også: Marokkansk kikærtesalat med aubergine og tahindressing / Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner / Marokkansk krydrede oksespyd / Marokkansk kylling og couscous

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing (tilbehør til 3-4 personer)

 • 6 store gulerødder
 • 3 appelsiner (2 til salat, 1 til dressing)
 • 1/2 granatæble
 • 1 håndfuld frisk mynte
 • Dressing: 1 stor spsk tahin
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk honning
 • saften fra 1/2 lime
 • Kikærter: 1 dåse kikærter
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk gurkemeje (kan undlades)
 • 1 tsk spidskommen
 • 2 spsk sesamfrø

 

Så nemt er det: Start med at riste kikærter på en middel-høj varm pande i olivenolie, spidskommen, gurkemeje og lidt salt, til de er sprøde. Rør dressingen sammen ved først at røre tahin og saften fra 1/2 lime sammen, til det bliver tykt. Rør derefter saften fra 1 appelsin, spidskommen, honning og lidt salt i.

Skræl gulerødder og skræl dem derefter i strimler til salaten. Bank kernerne ud af det halve granatæble. Hak mynte fint. Skræl de sidste 2 appelsiner og skær bådene i mindre bidder. Rør gulerodsstrimler sammen med appelsiner og tahindressingen. Pynt med kikærter, granatæble og finthakket mynte og drys med sesamfrø.

  Svar