Hjemmelavede falafler

falafler

Har du nogensinde smagt hjemmelavede falafler? Uanset hvad burde du virkelig lave dem – jeg er ihvertfald blevet helt vild med dem! Falafler er en slags vegetarisk delle, som spises meget i Mellemøsten, og de består primært af kikærter. Jeg har lavet falafler før, men det her er nu blevet min nye favorit. Opskriften er inspireret af en opskrift fra Thefoodclub. De er super nemme at lave, og så er de sprøde udenpå og lækkert bløde indeni.

Falaflerne har jeg smagt til med citronsaft, spidskommen, lidt chili og frisk persille, og så er de rullet i sesam- og nigellafrø, som virkelig gør noget ekstra for smag og konsistens. Det er så lækkert! Server dem fx med hummus, fladbrød og grønt som en wrap eller oven på en salat. De er også rigtig gode dagen efter, hvor du kan varme dem i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.

Find flere mellemøstlige opskrifter lige her.

falafler

Hjemmelavede falafler (ca 24 stk)

 • 480 g kikærter (jeg brugte dem fra dåse)
 • 1 rødløg
 • 1 stort fed hvidløg
 • 2 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk stødt chili
 • 1 tsk salt
 • 1,5 tsk bagepulver
 • 1 stor håndfuld frisk persille
 • 2 små æg
 • et par spsk citronsaft
 • ca. 5 spsk mel
 • – sesam- og nigellafrø til rulning 
 • + neutral olie til stegning

Så nemt er det: Blend alle ingredienser sammen (jeg brugte en foodprocessor) til dejen er lidt fast. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt mere mel. Stil dejen på køl i 10 minutter, her vil dejen også sætte sig en smule. Form små ‘deller’ med en ske og din hånd og rul dem forsigtigt i en blanding af sesamfrø og nigellafrø.

Steg falaflerne i rigeligt varm olie i en pande ved middel-høj varme. De skal være sprøde på begge sider. Placer et stykke køkkenrulle på en tallerken og læg de stegte falafler ovenpå, så det overskydende olie suges af.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments