Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

Jeg er vild med al marokkansk mad. Tahin, kikærter, mynte, spidskommen, sesam, langtidssimret lam og alt det der. GUF. Måske du har set min guide til Marrakech for et par uger siden? Jeg har taget en del inspiration med hjem og kom samtidigt i tanke om, at jeg fuldstændig har glemt at dele denne lækre opskrift på marrokansk gulerodssalat med jer, som jeg har lavet med søde Katharina fra BeetrootBakery.

Marokkansk gulerodssalat som tilbehør eller frokost

Denne marokkanske gulerodssalat består udover strimler af sprøde gulerødder også af saftige appelsiner, syrligtsøde granatæblekerner, sprøde kikærter, frisk mynte og sesam vendt i en cremet tahindressing. Den er perfekt som tilbehør til kød, kylling eller stegt halloumi eller som en mættende salat til frokost, da kikærterne giver noget tyngde til retten. Du vil også sagtens kunne vende fx couscous i for mere mæthed, hvis du vil have et vegetarisk måltid. Du kan jo servere salaten sammen med hjemmelavede falafler eller måske lammefrikadeller med spinat.

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing
Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

4 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 6 gulerødder (store )
  • 3 appelsiner (2 til salat, 1 til dressing)
  • 1/2 granatæble
  • 1 håndfuld frisk mynte (finthakket)
  • 1 spsk tahin (stor)
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk honning
  • 1/2 lime (saften)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 2 spsk sesamfrø

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist kikærter på en middel-høj varm pande i olivenolie, 1 tsk spidskommen, gurkemeje og lidt salt, til de er sprøde.
  • Rør dressingen sammen ved først at røre tahin og saften fra 1/2 lime sammen, til det bliver tykt.
  • Rør derefter saften fra 1 appelsin, 1 tsk spidskommen, honning og lidt salt i.
  • Skræl gulerødder og skræl dem derefter i strimler til salaten.
  • Bank kernerne ud af det halve granatæble.
  • Skræl de sidste 2 appelsiner og skær bådene i mindre bidder.
  • Vend gulerodsstrimler sammen med appelsiner og tahindressingen.
  • Pynt med kikærter, granatæble og finthakket mynte og drys med sesamfrø.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments