Så er det tid til endnu en madplan, og i denne omgang har jeg sat fokus på varmende hverdagsmad til december måned. Det vil sige, at jeg har forsøgt at tænke lidt på sæson – hvad er der meget af i supermarkederne nu? Samtidigt har jeg også tænkt på, at det skal være lidt hyggeligt, lidt comfort-food agtigt og ikke mindst nemt og lækkert. Og så kan vi selvfølgelig ikke have en madplan i december uden risengrød. Jeg håber, at det vil give dig lidt inspiration.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til sæsonen. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 😀
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk
- Mandag:
Ugen starter med noget så comfort food-agtigt som sprøde kyllingenuggets bagt i ovn og serveret med en lynstegt rosenkålssalat med æbler, hasselnødder og tranebær. - Tirsdag:
Vi kan ikke have madplan i december uden risengrød. I dag er den dog lavet med fuldkornsgrødris og toppet med pærer, lakridssukker og hasselnødder. Du kan selvfølgelig også køre med den traditionelle topping. Husk at lave dobbelt portion til 4 – er medregnet i indkøbslisten. - Onsdag:
I dag er der brændende kærlighed i en moderniseret version på menuen. Mosen er lavet på pastinakker og kartofler og toppet med løg, gulerødder, spidskål og bacon. - Torsdag:
Torsdag er det tid til bagte søde kartofler med feta-hvidløgscreme serveret med en lækker grønkålssalat vendt med appelsiner, dadler og tahindressing. - Fredag:
I dag står menuen på en fransk galette eller en rustik tærte, som man også kan kalde det. Den er fyldt med porrer, bacon og løg. Hvis du har grønt i køleskabet, kan du lave en frisk salat, men den kan også sagtens spises alene. - Lørdag:
Lørdagsmenuen er vegetarisk men smækfyldt med smag og lækkerhed. Det er en ovnbagt bygotto med svampe, valnødder og parmaskinke, og den smager SÅ skønt! - Søndag:
Ugens sidste dag er restedag. Spis rester fra ugen, der gik. Tøm fryseren for gode sager eller lav noget nemt af alt det, der formentlig er i dit køleskab eller køkkenskabe.