Madplan: SU-venlig aftensmad. Vi er nu over halvvejs inde i januar måned, og jeg kan mærke, at både mørket, kulden, travlheden og pengepungen påvirker min lyst til at lave mad. Derfor tænker jeg, at det må være tid til en madplan til dem på SU eller dem, der vil sparre lidt ekstra uden at gå på kompromis med lækker mad. For ja, du kan godt lave billigere mad, end det jeg har valgt til denne omgang madplan. Men mad kan klart også være højdepunkter, så det skal ikke stå på pasta med ketchup, havregrød, rugbrødsmadder og omelet her. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man betegner som billig mad, men jeg har forsøgt at sammensætte noget (mest vegetarisk men også med lidt kylling), så de fleste kan være med til.
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sundere sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 😀
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Varmende hverdagsmad i december / Sund og nem hverdagsmad
Madplan: SU-venlig aftensmad
- Mandag:
SU-ugen starter ud med en ret lækker grov løgtærte med hytteost og timian. Hvis du har grønt tilovers fra sidste uge, kan du lave en salat til. Men tærten kan også sagtens spises alene. - Tirsdag:
Vi skal et smut til Asien og spise pad thai med kylling, grøntsager og peanuts. Lavet med nudler, æg og lime som de gør traditionelt. - Onsdag:
Der skal deller på menuen. Her af den vegetariske slags med blomkål, forårsløg og parmesan. Serveret med en sprød og frisk rødbederåkost med nøddedrys. - Torsdag:
En super comfort food ret til denne kolde tid er speltotto (risotto med perlespelt), og det er heldigvis, hvad menuen står på i dag. En cremet version med ærter, citron og parmesan. - Fredag:
Endnu engang deller. Dem er jeg nemlig ret vild med. I dag kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost – de får en virkelig god saftighed og lyserød farve fra rødbeden. Dertil en spidskålssalat med æble, sesam og peanutbutterdressing. - Lørdag:
Lørdag er tid til hjemmelavet pizza. Jeg foreslår denne hvide pizza med mascarpone, kartofler, løg og ost. Hvis du vil tilsætte kød, er jeg sikker på, at bacon eller chorizo vil smage alt for godt på (dog ikke medregnet i indkøbslisten). - Søndag:
Ugens sidste dag står i tøm køleskabet og resternes tegn. Har du rester af pizza, kyllingedeller, salat eller andet fra ugen så spis det. Ellers lav noget af det, der er i køleskabet.