Madplan: Hverdagsmad. Jeg er klar med en ny madplan til jer, og denne gang skal vi have fokus på at få spist lidt ekstra grønt. Det er noget, jeg selv har ret meget fokus på og ikke altid er så god til. Kender I det? Jeg prøver virkelig. Revet gulerod i havregrøden, lidt salat/grønt til frokosten, frugt som eftermiddagssnack og grønt til aftensmaden. Men det bliver nok sjældent til de 6 stykker anbefalet om dagen. Det vil jeg gerne prøve at gøre noget ved, og det starter med en madplan med ekstra grønt. Jeg håber, at I er friske på at være med!
Der er som altid mad til 3-4 personer mandag til søndag. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, også passer. Jeg har også sneget et bud på en sød sag med nedenunder – den indgår dog ikke i indkøbslisten, men er mere som inspiration til temaet (gulerødder er da grøntsager? 😉 ) . Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder.
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Varmende hverdagsmad i december / Sund og nem hverdagsmad / SU-venlig og billigere aftensmad / Varmende og krydret aftensmad
Madplan: Hverdagsmad
- Mandag:
Den grønne uge starter også ud med et grønt måltid. Den står på sprøde blomkålsdeller med parmesan serveret med en rødbederåkost med æbler og nøddedrys. - Tirsdag:
Det er lasagne-dag, og vi skal et smut til Mexico med denne mexicanske lasagne fyldt med kål, chorizo og masser af smag. - Onsdag:
En gammel, dansk klassiker med ekstra grønt. Moderniseret brændende kærlighed – en kartoffel-pastinakmos toppet med bacon, gulerødder og spidskål. - Torsdag:
Vi smutter også lige til Indien og spiser en cremet omgang kikærter i kokosmælk med ovnristede blomkål. Server fintrevet blomkål (blomkålsris) til for ekstra grønt og ellers er ris nu også helt fint (kun blomkålsrisene er medregnet i indkøbslisten). - Fredag:
I dag står menuen på kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost. Til dem er der en lækker broccoli-couscous med søde kartofler, æbler, feta og tahindressing. - Lørdag:
Det er tærte-dag, her i en lidt anderledes udgave med kartoffelbund fyldt med grønkål, hytteost og nødder. - Søndag:
Ugen sluttes af med en god portion tomatsuppe med bagte grøntsager, der giver ekstra smag. Server med et lækkert flute eller andet brød til.