Det kan godt være, at en grøn pesto som denne basilikumpesto ikke er hverken en gastronomisk eller teknisk svær opskrift, men den smager hammergodt og er en vigtig opskrift at kunne. Der er nemlig så stor forskel på købepesto og hjemmelavet pesto. Det er som om, at den smager mere frisk og af meget mere, når man laver den selv. Plus man kan helt selv bestemme indholdet.
Opskrift på basilikumpesto
I dag får I min bedste opskrift på basilikumpesto. En super nem og grøn pesto lavet på frisk basilikum, ristede mandler, parmesan, citronsaft, salt og god olivenolie. Evt. lidt hvidløg. Så simpelt og nem og så godt. Udover at du skal riste mandler i ovnen i 10 minutters tid, tager den derudover ikke mere end 3-4 minutter at lave. Og så er det bare om at lave en stor portion, fordi sådan en gang pesto forsvinder hurtigt. I hvert fald herhjemme.
Er du vild med pesto, så skal du også prøve min haydari – peberfrugt og fetacreme, peberfrugtcreme a la romesco, grøn edamamepure eller hummus med artiskokker.
Grøn pesto
Du kan egentligt lave pesto af mange ting – nærmest alle krydderurter, også i kombination med hinanden. Jeg elsker persillepesto, salviepesto og dildpesto, og du kan sagtens bruge denne opskrift og erstatte med din favorit krydderurt. Du kan også lave den med valnødder som en valnøddepesto. Jeg bruger ofte min pesto som en pastasalat med pesto (ovenstående opskrift kommer snart), på en tomatrisotto, i fyldte kyllingebryster eller i grove pestosnegle eller pestosnurrer. Eller bare i en helt simpel sandwich eller på en rugbrødsmad.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Grøn pesto
Ingredienser
- 1 potte basilikum
- 50 g parmesan (Eller anden hård, salt ost)
- ¼ citron (saften)
- 1 dl olivenolie
- 50 g mandler
- ½ fed hvidløg (kan undlades)
- salt
Køkkenudstyr
- Minihakker
Fremgangsmåde
- Rist mandlerne i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutters tid. Lad dem køle lidt af.
- Blend basilikumbladene, parmesan, citronsaft, olivenolie, ristede mandler, hvidløg og et nip salt sammen – i en foodprocesser eller minihakker.
- Jeg kan godt lide konsistensen en smule grov.
- Smag til med evt. ekstra citronsaft eller salt og måske olivenolie efter konsistens.
- Opbevar i et glas med tætsiddende låg i 1-2 uger.