Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Denne portion grillede gulerødder med ricotta, honning, persille og pistacienødder er mindst lige så lækker, som den er smuk. Det er ikke så ofte, at jeg omtaler mad som smuk, men jeg synes virkelig, at denne tallerken går ind under den betegnelse. Om vi er i det mellemøstlige, marokkanske køkken med et touch af norden eller et helt andet sted er jeg nu ikke helt sikker på, men jeg kan love én ting: Det smager godt.

Opskrift på grillede gulerødder

Jeg har altid elsket alt, der var grillet. Og det både på en grillpande eller en rigtig grill. Det er som om, at det får en lækrere smag og overflade, der gør, at man nærmest vil spise rene grøntsager, når de bare lige har rørt grillen. Sådan er det med disse grillede gulerødder. De er grillet, til de har fået lidt farve og er møre med bid og vendt med lidt honning. Derefter lægges de på en bund af pisket ricotta og toppes med ristede pistacienødder (billigere nødder eller kerner kan også bruges), finthakket persille og et drys af chili.

Er du vild med gulerødder, så skal du også prøve min gulerodsrisotto med ricotta, gulerodshummus, gedeostsalat med stegte gulerødder eller marokkansk gulerodssalat med tahindressing og kikærter.

Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Marokkansk inspirerede gulerødder med rørt ricotta-creme, honning og pistacienødder

Jeg drømmer mig lidt til Mellemøsten og måske i nærheden af Marokko eller Israel, når jeg spiser disse grillede gulerødder. Kombinationen er det grillede, biddet fra gulerødderne, den cremede ricotta og det salte, søde og let spicy er magisk i mine øjne. Du kan nemt servere retten som en del af en buffet eller feast med mellemøstlige retter som fx hummus, brød, vandmelonsalat med halloumi, kålwraps med baba ganoush og kødboller, falafler og meget andet. Det kunne dog også sagtens være til en helt almindelig hverdags aftensmad med bare et ekstra element.

Det lækreste tilbehør med gulerødder

Gulerødder er ofte sådan noget, jeg spiser som snack. Men jeg bliver altid glad, når jeg genopdager dem i forskellige retter, fordi gulerødder kan smage fantastisk, når de varmes, steges, grilles, bages og meget mere. Jeg bor i lejlighed og har ingen grill, så de er i denne omgang grillet på en grillpande, men har du en grill, skal du ikke holde dig tilbage fra at bruge den til dine grillede gulerødder.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder
Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder

Et lidt marokkansk inspireret tilbehør møder dansk sommer og sæson for nye, danske gulerødder. Det her er en super lækker salat med al dente grillede gulerødder med et lille kick fra chili, det cremede fra ricotta, søde fra honningen og knasende pistacienødder.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 2 bundt gulerødder (gerne de mindre, nye og danske (se note) – cirka 18 stk)
  • 250 g ricotta
  • 1 tsk honning (en stor én)
  • ½ tsk chiliflager (efter smag)
  • 1 håndfuld frisk persille ( kan undlades)
  • 1 håndfuld pistacienødder
  • olivenolie
  • ¼ øko citron (skallen)
  • flagesalat

Noter

Er det ikke sæson for de mindre, nye og danske gulerødder, kan du også bruge almindelige gulerødder. Skræl dem evt. og skær dem i halve eller kvarte aflange stave afhængig af tykkelse. Grill dem på samme måde. 

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne de grønne toppe fra gulerødder – lad evt et par cm sidde (for udseendes skyld) og skrub og vask gulerødderne rigtig godt, så der ikke gemmer sig jord i. Du kan evt. også komme dem i en står skål med vand for at rense ekstra.
  • Kom gulerødderne på en middelvarm grillpande med et drys salt og et godt skvæt olivenolie.
  • Grill dem i 15 minutters tid, til de er al dente – møre men med lidt bid. Fjern panden fra varmen, vend honning med så den coater alle gulerødder og lad dem afkøle en smule herefter.
  • Pisk i mellemtiden ricotta godt til en ensartet, glat creme. I en minihakker/foodprocessor eller med en håndpisker.
  • Rist pistacienødder på en pande til gyldne. Lad dem køle af og hak dem groft. Hak persille groft.
  • Smør ricotta-cremen ud på et fad eller tallerken og top med de nu lune gulerødder. Drys med pistacienødder, persille, fintrevet citronskal, chiliflager og flagesalat.
  • Dryp også evt. sauce fra panden over gulerødderne. Spis!
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments