Grillede gulerødder med ricotta, honning og pistacienødder
Et lidt marokkansk inspireret tilbehør møder dansk sommer og sæson for nye, danske gulerødder. Det her er en super lækker salat med al dente grillede gulerødder med et lille kick fra chili, det cremede fra ricotta, søde fra honningen og knasende pistacienødder.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Ingredients
2bundtgulerødder(gerne de mindre, nye og danske (se note) - cirka 18 stk)
250gricotta
1tskhonning(en stor én)
½tskchiliflager(efter smag)
1håndfuldfrisk persille( kan undlades)
1håndfuldpistacienødder
olivenolie
¼øko citron(skallen)
flagesalat
Noter
Er det ikke sæson for de mindre, nye og danske gulerødder, kan du også bruge almindelige gulerødder. Skræl dem evt. og skær dem i halve eller kvarte aflange stave afhængig af tykkelse. Grill dem på samme måde.
Fremgangsmåde
Start med at fjerne de grønne toppe fra gulerødder - lad evt et par cm sidde (for udseendes skyld) og skrub og vask gulerødderne rigtig godt, så der ikke gemmer sig jord i. Du kan evt. også komme dem i en står skål med vand for at rense ekstra.
Kom gulerødderne på en middelvarm grillpande med et drys salt og et godt skvæt olivenolie.
Grill dem i 15 minutters tid, til de er al dente - møre men med lidt bid. Fjern panden fra varmen, vend honning med så den coater alle gulerødder og lad dem afkøle en smule herefter.
Pisk i mellemtiden ricotta godt til en ensartet, glat creme. I en minihakker/foodprocessor eller med en håndpisker.
Rist pistacienødder på en pande til gyldne. Lad dem køle af og hak dem groft. Hak persille groft.
Smør ricotta-cremen ud på et fad eller tallerken og top med de nu lune gulerødder. Drys med pistacienødder, persille, fintrevet citronskal, chiliflager og flagesalat.
Dryp også evt. sauce fra panden over gulerødderne. Spis!