Annonce

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Billedet af denne hummus med artiskokker, olivenolie og pinjekerner er sådan et, jeg kan kigge på i meget lang tid. Jeg kan næsten drømme mig væk til et sted, hvor jeg kan slikke skålen ren og ikke bare savle ned i skærmen. Uden at folk kigger underligt på mig haha. Og den smager altså lige så godt, som den ser ud. Jeg lavede den til en middag med søde piger, hvor jeg servede denne smukke skål hummus sammen med fladbrød og vandmelonsalat med halloumi og mynte.

Cremet hummus med artiskokker

Opskriften her er super simpel, og titlen siger pænt meget, hvad den består af. Jeg fortæller det nu alligevel for at være sikker på at få dit mundvand til at løbe. En skål fyldt med ultra cremet hummus toppet med lækre let syrlige artiskokker, ristede pinjekerner, frisk persille, god olivenolie og flagesalt. Jeg håber, at du er overbevist og går i gang med det samme. Jeg går i hvert fald snart i køkkenet og laver endnu en portion.

Er du mere til en klassisk hummus, så kan du undlade artiskokkerne – nemt! Du bør dog overveje at prøve denne og måske også min gulerodshummus.

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie
Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Brug denne hummus med artiskokker som dip, spread eller snack.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 skål
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

 • 2 dåse kikærter (drænet)
 • 2 spsk tahin
 • 1/2 dl olivenolie
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • 1 citron (saften)
 • 1 fed hvidløg
 • 6 artiskokhjerter (fra glas eller dåse – jeg brugte nogle i vand på dåse)
 • 30 g pinjekerner
 • salt
 • 1 håndfuld persille (kan undlades)

Køkkenudstyr

 • Blender
 • Pande

Fremgangsmåde

 • Blend kikærter, tahin, olivenolie, spidskommen, citronsaft, hvidløg og lidt salt sammen.
 • Hæld også lidt vand i og blend til du har den rigtige konsistens. Hummus skal efter min mening blendes et par minutter, til den bliver cremet og lind.
 • Smag til med salt og evt. ekstra vand for konsistens.
 • Kom hummus i en skål.
 • Rist pinjekernerne gyldne på en panden.
 • Halver artiskokhjerterne og hak persille fint.
 • Top din hummus med artiskokker, ristede pinjekerner, persille, et ekstra drys olivenolie og flagesalt.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments