Blomkålsnuggets

Vegetariske og veganske nuggets

Jeg har længe haft lyst til at teste blomkålsnuggets af. Både fordi jeg elsker friteret kylling og klassiske nuggets, og fordi jeg elsker blomkål og sprøde, panerede sager. Da jeg så havde en halv pose cornflakes tilbage efter det her cornflakes knas samt et lidt træt blomkål, besluttede jeg mig for, at det var på tide.

Opskrift på blomkålsnuggets

Jeg synes egentligt, at de ligner klassiske kyllingenuggets ret fint, pånær de få steder hvor du kan se blomkålet titte lidt frem. De er virkelig nemme at lave og skal sådan set bare paneres og så hygge sig i ovnen. Du laver disse blomkålsnuggets ved at brække blomkålet i små buketter, vende dem i en krydret dej af mel, vand og krydderier og derefter i knuste cornflakes. Og så skal de pensles eller sprayes med olie og en tur i ovnen, til de er møre inden og sprøde udenpå.

Er du vild med panerede sager, så skal du også prøve min opskrift på sprød paneret kylling eller på sticky panko blomkål.

Blomkålsnuggets - sprøde og panerede blomkål opskrift

Sprøde panerede blomkål

Hvis man siger, at man ikke kan lide panerede ting, så tror jeg altså, at man enten lyver eller virkelig snyder sig selv for noget rigtig godt. Panering er lækkert, og selvom du sagtens kan køre dem i frituren (det vil helt sikkert lave nogle next level blomkålsnuggets), så ryger mine her altså i ovnen for en lidt sundere version. Det er helt op til dig. Du vil også sagtens kunne panere i panko i stedet for knuste cornflakes. Det vil også blive sprødt og lækkert men lidt mindre knasende og “groft” end disse med cornflakes. De møre blomkål kan sagtens håndtere et godt knasende ydre.

Vegetariske og veganske nuggets

Uanset om du er vegetar, veganer eller om du bare gerne vil spise lidt mere grønt uden at gå på kompromis med det, du kender, så er disse blomkålsnuggets nok helt sikkert noget for dig. Du skal nemlig kun bruge få ingredienser, og de er alle veganske ingredienser. Ingen æg eller mælk, men det er ikke noget, du tænker over. Er du vild med krydderier, så skru endelig op for dem! Det kan de milde blomkål sagtens tåle.

Hvordan serverer jeg disse blomkålsnuggets?

Uha ja, der er flere muligheder. Jeg prøver lige at liste lidt forskelligt op her:

  • For det første så er de en virkelig god snack og hapser med en dip til. Det kunne fx være en chilimayo. Lidt som chips med dip på en ny måde.
  • De vil også være ret geniale i wraps eller pitabrød med en god spread, fx haydari eller hummus, og lidt sprødt og syrlig salat til.
  • Du kan også skære blomkålen ud i lidt mere bøf-lignende størrelser og bruge det som en slags vegetarisk fried chicken i en burger.
  • Lav dem i lidt mindre størrelser og server dem i en simpel salat som det sprøde element.
  • Server dem til ungerne med ovnfritter og dip til. Det kunne også være bagte rodfrugtfritter. Det er en vinder (også hos de voksne)!
  • Laver du denne opskrift på sund chokolademousse eller nogle af mine andre mange opskrifter, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!
Blomkålsnuggets - sprøde og panerede cornflakes blomkål opskrift

Laver du denne opskrift, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Blomkålsnuggets - sprøde og panerede cornflakes blomkål opskrift

Blomkålsnuggets

Sprøde og panerede blomkål. Først dyppes blomkålsbuketter i en dej og derefter i knuste cornflakes og bages sprøde i ovnen. Mængden afhænger af str. på dine buketter.
5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 1 stk blomkål (ca 450-500 g uden stilk og grønne blade)
  • 90 g hvedemel (du kan også bruge fintsigtet fuldkornsmel)
  • 250 ml vand
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk fint salt
  • 175 g cornflakes
  • 5 spsk olivenolie

Noter

Har du lyst, kan du også fritere dine blomkålsnuggets i smagsneutral olie. Varm en gryde med olie (så det kan dække hele blomkålsstykket) op til omkring 170 grader og tilbered dem heri, til de er godt gyldne udenpå. 
De kan godt være lidt svære at panere, men det hjælper, hvis dejen er til den tykkere side (som tyk pandekagedej) og cornflakes er knust okay fint. Det gør ikke noget, hvis de ikke er fuldstændig lukket ind i cornflakes. Det bliver godt alligevel. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Bræk din blomkål (uden blade og den nederste del af stilken) i buketter. Gerne sådan en to bids størrelse.
  • Pisk mel, salt, røget paprika, hvidløgspulver og vand sammen til en flydende dej.
  • Knus cornflakes i mindre stykker med hænderne i en anden skål.
  • Dyb buketterne først i dej og så i cornflakes, så det dækker så godt som muligt. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl toppen af dine nuggets med ca halvdelen af olien. Dup det evt. på med penslen, så du ikke skubber paneringen af. Drys evt. med lidt flagesalt.
  • Bag dem i først i 20 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen, vend dem rundt og pensl med resten af olien. Giv dem ca. 10 minutter mere, til de er godt gyldne og sprøde.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments