Go Back
+ servings
Blomkålsnuggets - sprøde og panerede cornflakes blomkål opskrift

Blomkålsnuggets

Sprøde og panerede blomkål. Først dyppes blomkålsbuketter i en dej og derefter i knuste cornflakes og bages sprøde i ovnen. Mængden afhænger af str. på dine buketter.
5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

  • 1 stk blomkål (ca 450-500 g uden stilk og grønne blade)
  • 90 g hvedemel (du kan også bruge fintsigtet fuldkornsmel)
  • 250 ml vand
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk fint salt
  • 175 g cornflakes
  • 5 spsk olivenolie

Noter

Har du lyst, kan du også fritere dine blomkålsnuggets i smagsneutral olie. Varm en gryde med olie (så det kan dække hele blomkålsstykket) op til omkring 170 grader og tilbered dem heri, til de er godt gyldne udenpå. 
De kan godt være lidt svære at panere, men det hjælper, hvis dejen er til den tykkere side (som tyk pandekagedej) og cornflakes er knust okay fint. Det gør ikke noget, hvis de ikke er fuldstændig lukket ind i cornflakes. Det bliver godt alligevel. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Bræk din blomkål (uden blade og den nederste del af stilken) i buketter. Gerne sådan en to bids størrelse.
  • Pisk mel, salt, røget paprika, hvidløgspulver og vand sammen til en flydende dej.
  • Knus cornflakes i mindre stykker med hænderne i en anden skål.
  • Dyb buketterne først i dej og så i cornflakes, så det dækker så godt som muligt. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl toppen af dine nuggets med ca halvdelen af olien. Dup det evt. på med penslen, så du ikke skubber paneringen af. Drys evt. med lidt flagesalt.
  • Bag dem i først i 20 minutter.
  • Tag dem ud af ovnen, vend dem rundt og pensl med resten af olien. Giv dem ca. 10 minutter mere, til de er godt gyldne og sprøde.