Pitabrød

Pitabrød

Jeg har i lang tid haft lyst til hjemmelavede pitabrød, så det lavede jeg her i ferien. Store og luftige fyldt med saftig kylling, sprøde grønsager og cremet guacamole. Jeg har aldrig før bagt mine egne pitabrød, da det altid har været nemt at købe. Det kan godt være, at det tager længere tid at bage dem selv, men der er også noget fedt ved det og se dem puffe op i ovnen.

Opskrift på luftige pitabrød

Hemmeligheden ved pitabrød er, at de skal bages i kort tid ved meget høj varme på brandvarme bageplader. De blev rigtig gode, og det er ihvertfald herhjemme (oftest) slut med at købe de færdigbagte, for det var slet ikke så svært. Det er bare så hyggeligt at sætte sig ned med familien med varme, friskbagte pitabrød og fylde dem med lige det du har lyst til – det er snasket fingermad, når det er bedst. Du kan jo fx fylde dem med chili con carnedahl, hjemmelavede kyllingenuggetsvarmrøget laksesalat eller måske falafler. Det er perfekt tøm-køleskabet og stop madspild.

Hjemmelavede pitabrød

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Pitabrød

Pitabrød

Friskbagte, luftige og nemme hjemmelavede pitabrød. Fyld med dit yndlingsfyld og nyd de hjemmebagte brød. Opskrifter giver 12 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse25 min
Tilberedelse25 min
Hævetid40 min

Ingredienser

  • 3 dl vand (koldt)
  • 15 g gær
  • 4 g salt
  • 300 g tipo 00 (hvedemel)
  • 150 g fuldkornsmel (fx grahamsmel)
  • 18 g olivenolie

Fremgangsmåde

  • Hæld vand, gær, salt, tipo 00 mel og halvdelen af fuldkornsmelet i en røremaskine (du kan også gøre det med hænderne).
  • Ælt dejen i 5 minutter.
  • Tilsæt olie og derefter resten af fuldkornsmelet.
  • Ælt dejen videre i 15 minutter til den bliver smidig og fast.
  • Del dejen i 12 stykker og rul dem til boller.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke et lunt sted i 40 minutter.
  • Imens skal du sætte en ren bageplade i ovnen og tænde ovnen på 230-250 grader (afhængig af hvor varm din ovn kan blive). Det er vigtigt, at ovn og bageplade er gennemvarm og skal derfor tændes i god tid.
  • Tag bollerne frem, når de har hævet. Kom lidt tipo 00 på bordet og rul bollerne med en kagerulle, til de er cirka 12 cm i diameter (de må ikke være for tynde).
  • Bag 2 pitabrød ad gangen. Læg dem ind på den brandvarme bageplade og bag dem i cirka 4-5 minutter. De burde meget gerne hæve op, og de skal tages ud lige inden de bliver sprøde.
  • Opbevar dem i et viskestykke imens du bager resten, så de holder sig lune.
Pitabrød 3
Da de blev smidt ind
Pitabrød 5
Færdigbagte
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments