Chili con carne

Chili con carne

Jeg er ret vild med retter, der står og simrer i lang tid, bliver øset op i en skål og spist med en ske – og det er lige hvad denne Chili con carne er, som oven i købet er ret nem at lave. Da jeg var mindre, kunne jeg ikke lide bønnerne, fordi jeg synes, at de var for melede, men i dag elsker jeg dem og mener, at Chili con carne ikke er det samme uden dem. Ingredienslisten er måske en smule lang, men du har formentligt meget af det i dit basislager.

Den bedste chili con carne opskrift

I denne version af Chili con carne er der 3 slags chili; frisk, flager og sambak olek, som er en stærk chilipasta. Udover det er der både kidney og black beans i, en smule mørk chokolade og lidt rødvin. Jeg bilder mig selv ind, at chokoladen gør den store forskel, for jeg føler, at retten lige får prikken over i’et og bliver en smule mere luksus, når det kommer i. Om det rent faktisk gør en forskel, ved jeg ikke, men jeg kan godt lide tanken om det.

Er du vild med chili con carne, så skal du også prøve mine quesadillas med chorizo eller min one pot lasagne.

Chili con carne

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Chili con carne

Chili con carne med chili, bønner og chokolade

Den bedste opskrift på chili con carne med 3 x chili, 2 slags bønner og mørk chokolade. Lad den endelig simre i lang tid – det bliver den kun bedre af. Spis den som den er eller med ris, cremefraiche og tortilla chips til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse1 t

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 40 g tomatpure
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peber
  • 1 chili
  • dl oksebouillon (bland fx bouillonterning og kogende vand)
  • 1 spsk kakaopulver
  • 15 g mørk chokolade
  • 1 tsk sambak olek (kan udelades)
  • 1 dåse kidney bønner (drænede)
  • 1 dåse sorte bønner (drænede)
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg.
  • Steg det i 2 spsk olie på en stor, dyb pande i et par minutter ved middel-høj varme.
  • Kom hakket oksekød på og brun kødet ved høj varme, så det hele får lidt farve.
  • Lav et “hul” i midten og rist tomatpureen af ved at røre det lidt rundt.
  • Kom også oregano, chiliflager, paprika, spidskommen og rødvin op til kødet.
  • Kom derefter dåsetomater i sammen med bouillon.
  • Hak rød peber i tern, chili fint (fjern evt. kerner) og mørk chokolade, og kom det ned til kødet sammen med kakaopulver, salt, peber og sambak olek.
  • Lad retten simre under låg, gerne i et par timer, men mindst i 1 time.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt bønner de sidste 10 minutter.
  • Server med brød eller ris og evt creme fraiche/græsk yoghurt og frisk persille til toppen.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments