Spicy græskarsuppe med æble, gedeost og ristede græskarkerner

7. oktober 2015

 photo IMG_6017_zpszp4apemx.jpgNår vejret opfører sig, som det gør nu, så er det altså tid til suppe. Og jeg må sige, at jeg synes, at det er lige lovligt tidligt til regn, blæst og kulde, men det er der jo desværre ikke noget, vi kan gøre ved. Så i stedet må vi bare nyde alle de gode ting, der kommer med det sene efterår. I mit tilfælde betyder det tykke sokker, sweater, suppe og store tekopper med gode skærekager til. Og græskarsuppe.

Hvis du ikke allerede ved det, så er jeg ret stor fan af hokkaidogræskar – især i form af hokkaidofritter, en lækker hokkaido-lasagne eller i en skøn suppe som her. Suppen er dejlig cremet og en smule spicy, og så er den toppet med sprøde efterårsæbler, frisk gedeost og ristede græskarkerner. Det er helt sikkert en lidt anderledes måde at spise græskarsuppe på, og hvis du er mere til feta, hasselnødder eller andet, så kan du sagtens toppe med det. Server suppen i en skål med en ske og brød som tilbehør.

Find endnu flere suppeopskrifter lige her.

Spicy græskarsuppe med æble, gedeost og ristede græskarkerner photo IMG_6022_zpsllwmbgwk.jpg

Spicy græskarsuppe med æble, gedeost og ristede græskarkerner (3-4 personer)

 • 1 hokkaidogræskar
 • 1 bagekartoffel
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • olivenolie
 • 3-4 cm ingefær
 • 1 lille tsk stærk karrypasta
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 7 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 200 ml ekstra creamy kokosmælk
 • 1 æble
 • frisk gedeost (eller feta)
 • græskarkerner
 • salt, peber og citronsaft

 

Så nemt er det: Start med at hakke løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak også det. Varm en stor gryde op med 1 spsk olivenolie og sauter løg, hvidløg og ingefær et par minutter ved middel-høj varme. Tilsæt spidskommen, karrypasta og godt med salt og peber. Skræl hokkaido, halver det og fjern kerner med en ske. Skræl også kartoffel og skær begge dele i tern. Kom kartoffel- og hokkaidotern ned i gryden og sauter et par minutter. Tilsæt nu bouillonvand og kokosmælk, få det op og koge og lad det derefter simre under låg i cirka 20 minutter, til grønsagerne er møre. Blend suppen, fx med stavblender, og varm den igennem igen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Imens suppen simrer, skal du skære æblet i tern og smuldre gedeost. Rist græskarkernerne ved høj varme i en gryde med en smule olivenolie og et godt drys salt, til kernerne begynder at poppe. Top den varme suppe med æbletern, smuldret gedeost og ristede græskarkerner og server gerne brød til.

  Svar