Go Back
+ servings
Græskarsuppe med rød karry

Græskarsuppe med rød karry

En nem og cremet græskarsuppe med rød karry og croutoner. En sund og billig opskrift til hele familien til aftensmad.
4.84 fra 6 stemmer
Servings: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 græskar (øko - gerne hokkaido, alternativt butternut squash)
  • 1 spsk brun farin (stor)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 2 tsk rød karry (ikke for stærk)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 6 dl kogende vand
  • 1 dl fløde
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt og peber

Noter

Vil du servere croutoner til, kan du skære daggammelt brød i mundrette tern. Vend dem i lidt olivenolie og salt og bag i ovnen i 10 minutters tid ved 200 grader, til de er sprøde. 

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Flæk græskarret i to og fjern kernerne indeni med en ske.
  • Skær græskarret i små tern. Dette step tager lidt tid, men jo mindre tern, jo mindre tid i ovnen.
  • Vend græskartern med 1/2 dl olivenolie, brun farin og lidt salt på en bageplade med bagepapir.
  • Bag græskartern i ovnen ved 180 grader, til de er møre. Det tager 20-30 minutter afhængig af størrelsen.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint. Skær også æblet i tern.
  • Varm 1 spsk olie op i en gryde ved middelvarme og steg løg, hvidløg og æble i rød karry, til det er blødt.
  • Rør bouillonterninger ud i vandet.
  • Kom de bagte græskartern (pånær en god håndfuld) op i en blender sammen med den stegte løgblanding og bouillonvand. Hold evt. lidt vand tilbage, så du rammer den rigtige konsistens. Dette kan også gøres med stavblender,.
  • Blend fløde i og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Kom suppen tilbage i gryden og vend de resterende bagte græskartern i.
  • Varm suppen igennem og server - gerne med cremefraiche og croutoner (se note) til.