Indlægget og opskriften på denne vegetarburger er lavet i samarbejde med MATR og Nemlig.com og er derfor reklame.

Jeg elsker en god burger, og det kan man virkelig bare aldrig gå galt i byen med. Særligt hvis den er forkælet med ost, umami, god mayo og andet godt. Og det er præcis, hvad denne vegetarburger er. En lækker vegetarbøf toppet med ost, salat, estragonmayo, karamelliserede løg og bagte tomater. Jeg kan næsten ikke komme på en bedre burgerkombination. Hvad siger du?
Opskrift på snasket og lækker vegetarburger
Jeg har fået tørre, smagsløse og intetsigende vegetarburgere, og det var mit mål, at det ikke skulle være ord, du kunne beskrive denne med. Bare fordi det er vegetarisk, så skal det ikke være kedeligt – måske skal det faktisk være endnu mere spændende. Det skal være sådan, at du ikke tænker over, at det ikke er en okse-hakkebøf i midten. Derfor er der rigeligt umami i denne version. Langtidsbagte tomater, en mildt bearnaise-smagende mayonnaise, karamelliserede og søde løg, sprød salat og en god modnet ost.

MATR – rent faktisk et godt plantebaseret alternativ til kød
Jeg er aldrig, altså før i dag, blevet imponeret over plantebaserede alternativer, men da jeg hørte om MATR, kunne jeg ikke andet end at give det et forsøg. Ikke alene er det økologisk og uden “funky e-numre”, som de selv skriver på pakken – det er også lavet på nordiske rodfrugter, bælgfrugter og havre. Og den ultimative test må jo være i en snasket burger. Jeg er så imponeret over, hvor saftig bøffen er med en skøn konsistens, der minder om en saftig hakkebøf og også en fin smag, der ikke stikker ud som noget, den ikke skal være. Hvis det giver mening? Kæmpe high five til MATR.
MATR kan pt. kun købes hos Nemlig.com, og det er også der, jeg har købt den. Og det er bestemt ikke sidste gang.
Forslag til fyld i din vegetarburger, der sørger for, at den ikke bliver kedelig
Uanset om du laver en vegetarburger eller en klassisk burger med kød, så skal der forkæles lidt om resten af fyldet. Jovist, du kan lave en klassisk burger med rå løg, iceberg, tomat, agurk og ketchup eller købemayo, men det tager ikke lang tid at lave noget lidt mere spændende.
Tænk gerne i konsistenser: sprødt, blødt, sejt, knasende, cremet osv. Og tænk i kontraster i smagene: sødt, syrligt, salt osv. Her har du syre fra tomaterne, det skarpe fra osten og det søde fra løgene, der skaber en god konstrast, og du har det sprøde fra salaten og det cremede fra mayoen.


Laver du denne opskrift, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Vegetarburger
Ingredienser
Estragonmayo
- 1 stk æg
- 1 tsk sennep
- 1 spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
- 2 dl smagsneutral olie
- 1 håndfuld frisk estragon
Derudover
- 10 stk cherrytomater
- 5 stk løg (alm. eller rødløg)
- 50 g salat (fx frise eller crisp)
- 4 stk vegetarbøffer (fx fra MATR)
- 4 skiver ost (gerne en modnet cheddar-lignende)
- 4 stk burgerboller
- olivenolie
- salt, peber og sukker
Noter
Køkkenudstyr
- 1 Stavblender
- 1 Pande
Fremgangsmåde
Bagte tomater
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Halver tomater og vend dem med en spsk olivenolie og et drys salt, sukker og peber.
- Placer dem på en bageplade med bagepapir med den flade side op og bag i en time. De skal tørre en smule ud men stadig være saftige i midten.
Karamelliserede løg
- Skræl, halver og snit løg i tynde skiver.
- Varm en pande op til middelvarme med 2 spsk olivenolie og et drys salt og 1 tsk sukker.
- Steg løgene i 20 minutters tid, til de bliver bløde og karamelliserede i kanterne.
Estragonmayo
- Kom et æg i en høj, smal beholder sammen med sennep, eddike, et godt drys salt, frisk estragon og den smagsneutrale olie.
- Sæt hovedet af stavblenderen ned omkring æggeblommen og blend pulserende, til den tager fat i æggeblommen og begynder at tykne.
- Blend derefter det hele sammen til en tyk mayo. Det tager ikke mere end 10 sekunder. Smag til med salt og eddike.
Resten
- Varm en pande op til høj middelvarme med lidt olie.
- Steg bøfferne på begge sider, til de er godt gyldne og tilberedte. MATR bøfferne skal have omkring 2-3 minutter på hver side.
- Når du vender bøfferne, kan du komme en skive ost ovenpå, der kan få lov at smelte, mens den steger på den anden side. Tag bøfferne af panden.
- Halver bollerne og rist dem på panden, hvor bøfferne har været. Bare så de får en sprød skorpe indeni.
- Saml din burger og spis!
Andre forslag til vegetarbøf i veggieburger
Har du ikke en bøf fra MATR (hvilket jeg virkelig kan anbefale dig at prøve), så har jeg et par andre opskrifter, der kan bruges som en hjemmelavet vegetarbøf til din burger. De kan alle formes og stege i en størrelse, der passer til en burger: