Vegetariske linsedeller med feta

Sprøde linsedeller med gulerødder og feta

Vegetariske linsedeller med gulerødder og feta. Du har måske allerede lagt mærke til det, men jeg spiser faktisk ikke særlig meget kød. Jeg kan godt lide kød, og i mange af mine livretter indgår der også kød, men efter at jeg er flyttet hjemmefra, har jeg fået en større lyst til at kaste mig ud i det vegetariske. Også af hensyn til miljø og pengepungen. Det er både sværere men også ret sjovt at forsøge at gøre vegetarisk mad lige så lækkert og proteinrigt, som mad med kød kan være.

Jeg er kæmpe fan af vegetarisk mad, og jeg synes klart, at vi generelt skal være bedre til at inkorporere kødfrie dage samt tænke i måltider med det grønne som hovedelement frem for kødet.

Vegetariske linsedeller med feta

Udover at være glad for vegetarisk mad, er jeg også virkelig fan af deller. I alle afskygning. Med kylling, lam, med fisk, oksekød eller de klassiske som mormor laver dem. Det er bare aldrig dårligt. I dag får du opskriften på vegetariske og sprøde linsedeller med gulerødder og feta. De er faktisk ret simple, krydret med spidskommen + en smule cayenne og kan sagtens varieres med andre grøntsager, kulhydrater, ost og krydderier. Er du vild med vegetar frikadeller, skal du også prøve mine blomkålsdeller med parmesan.

Sprøde linsedeller med gulerødder og feta
Sprøde linsedeller med gulerødder og feta
Vegetariske linsedeller med gulerødder og feta

Vegetariske linsedeller med feta

Vegetariske linsedeller med gulerødder og feta, der også kan laves som vegetar bøffer i burger eller bare som tilbehør til en lækker salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk
Forberedelse25 min
Tilberedelse16 min

Ingredienser

  • 1,5 dl linser (grønne/puy/sorte)
  • ½ løg
  • 200 g gulerødder
  • ½ spsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel (måske 3)
  • 75 g feta
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Rivejern
  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skyl linser og kog dem i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra.
  • Skræl gulerødder og riv dem groft.
  • Hak løget fint.
  • Vend de 3 ting sammen med spidskommen, cayenne, salt, æg og mel. Dejen skal ikke være fast som en fars men lidt mere flydende.
  • Skær eller smuldr feta i små tern og vend dem i.
  • Opvarm en stor pande til middel-høj varme med lidt olie, så det akkurat dækker bunden i et tyndt lag.
  • Brug en ske til at lægge små klatter af farsen på panden, giv dem et lille tryk og steg dellerne 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde. Steg dem evt af 2 omgange.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments